Bu haber kez okundu.

İç Sularda Avlanma Yasağı 1 Nisan’da Başlıyor
banner229

Siirt'te göl, gölet, baraj, akarsu gibi iç sularda bazı balıkları avlama yasağının 1 Nisan'da başlayacağı bildirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,Siirt ili sınırları içerisinde bulunan göl, gölet, baraj, baraj gölü, akarsu vb. tüm iç sularda sazangillerin (Sazan, Kadife, Yayın Balığı, Siraz, Tatlısu Kefali ve diğer türler) 1 Nisan – 30 Haziran 2022 tarihleri arasında avlanması yasaktır.

Belirtilen tarihler arasında yasa dışı avcılık faaliyetinde bulunan şahıslar hakkında “1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu” kapsamında idari para cezası uygulanacak ve avcılıkta kullandıkları av araç ve gereçlerine el konulacaktır.

Vatandaşlarımıza gerek balık türlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gerekse de mağduriyet yaşamamaları amacıyla av yasağı dönemine uyması önemle duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.