Bu haber kez okundu.

Ekmekçiler Köyündeki Şehitlerimiz Dualarla Anıldı
banner229

30 Mart 2018 tarihinde Siirt ili Merkez İlçesi Ormanardı Köyü bölgesinde devam eden yol yapım şantiyesinin güvenliğini sağlarken, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından yapılan hain saldırısı sonucu şehit olan 6 güvenlik korucusu ve 1 asker düzenlenen törende dualarla anıldı.
Siirt Valiliği himayelerinde Ekmekçiler Köy Şehitliğinde düzenlenen anma töreninde Kur’an-ı Kerim tilavet okundu, İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından aziz şehitlerimiz için dua okundu.
Törene katılan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri şehitlerin kabrine karanfil bıraktı.
Vali Hacıbektaşoğlu köy şehitliğinde yaptığı konuşmada; bölücü terör örgütünü kınayarak, örgütün hiçbir zaman milletin birlik ve beraberliğini bozamayacağını ifade etti.
Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Vali Hacıbektaşoğlu, "Bölücü terör örgütü saldırısında şehit olan 6 güvenlik korucusu ve burada metfun olmayan 1 askerimizi anmak için bir araya geldik. Milletimiz ve devletimiz sayesinde terör örgütü bu topraklardan çıkarılacak. Terör örgütü insanlarımızı katletmeye Siirt'ten başlamış ama bu topraklarda bitirilecektir. Allah birliğimizi bozmasın. Allah vatanımıza devletimize ve milletimize zeval vermesin.“ dedi.        
Anma töreni, köyün taziye evinde şehitler için mevlit ve duaların okutulmasıyla sona erdi.
Tören sonunda Siirt Belediyesi tarafından törene katılan vatandaşlara yemek ikram edildi.
VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, GAZİ ŞÜKRÜ KILIÇ’I KONUTUNDA ZİYARET ETTİ
Şehitleri anma programımın ardından Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri, 30 Mart 2018 tarihinde Siirt ili Merkez İlçesi Ormanardı Köyü bölgesinde devam eden yol yapım şantiyesinin güvenliğini sağlarken, bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından yapılan hain saldırısı sonucu yaralanarak gazi olan Şükrü Kılıç’ı evinde ziyaret etti.
Gazi Şükrü Kılış ve aile efradıyla bir süre sohbet eden Vali Hacıbektaşoğlu sorun ve taleplerini dinledi. 
Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler daha sonra Ekmekçiler Köyü ilk ve Ortaokulunu ziyaret etti.
Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Hacıbektaşoğlu, okulun tadilat ve onarımının yatırım programına alındığını belirterek, Milli eğitim yetkililerine talimat verdi.
Vali Hacıbektaşoğlu, öğrencilerle sohbet ederek, hatıra fotoğraf çekti.
BAYRAKTEPE KÖYÜ ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ
Ekmekçiler köyünde düzenlenen anma programının ardından Vali Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler Bayraktepe Köy şehitliğini ziyaret etti.
Şehitlikte düzenlenen anma programında, aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu tarafından dua edildi. 
Şehit yakınlarıyla görüşen Vali Hacıbektaşoğlu daha sonra Eruh ilçesine geçti.
Törenlere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, AK Parti İl Başkanı Ekrem Olgaç, İl Genel Meclis Başkanı Cangir Bayram, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Gökhan Markçı, Siirt Ticaret Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkulu,  Siirt Gazi ve Şehit Aileleri Dernekler Federasyonu Başkanı Baki Olgaç, İl Genel Meclis Üyeleri Hikmet Ekin, İbrahim Oran, bazı kurum müdürleri, şehit yakınları ve köylüler katıldı.
Olay; Ormanardı köyü mevkiinde yol yapım çalışmasında emniyeti sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce 30 Mart 2018'de gerçekleştirilen saldırıda güvenlik korucuları Abdullah Yüztaş, Mehmet Eren, Mehmet Oktay, Sıddık Ertan, Seyfettin Başkurt, Nevzat Gökçe ve Jandarma Uzman Onbaşı Emre Dut şehit olmuş, 3 güvenlik korucusu ve 3 asker yaralanmıştı.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.