Bu haber kez okundu.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü’nden Boğulma Vakalarına Karşı Uyarı
banner229

Siirt İli sınırlarında Botan Çayı üzerinde inşa edilip BAREN Enerji A.Ş. tarafından işletmeye açılan Kirazlık Regülatörü ve HES tesisi ile aynı çay üzerinde inşa edilen Alkumru Barajı ve Hes tesislerinde feyezan dönemi süresince (1 Mart-30 Haziran) mansaba su bırakılması planlanmıştır.

Özellikle yaz aylarında vatandaşların gerek piknik ve gerekse serinlemek amacıyla Botan Çayını ve sahilini yoğun olarak kullandığı bilinmektedir. Gerek feyezan döneminde ve gerekse yaz aylarında işletme sebebiyle mansaba her zaman su bırakılmaktadır.

Yıl boyunca vatandaşlarımızın belirtilen dönemlerde Botan Çayına yaklaşmaları can ve mal güvenliği açısından risk taşımaktadır. Bu uyarılar idaremiz tarafından oluşturulan SMS Grubu ile sistemimizde kayıtlı olan ilgili tüm kişi ve kurumlara anında bildirilmektedir. B

una ilave olarak barajdan Botan Çayına bırakılan tahliye sular nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaması için yüzülmemesi, çay yatak alanında serinlemek ve piknik yapılmaması gerekmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 10. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.