Bu haber kez okundu.

Doğal Meyve Yemek İster Misiniz?
banner229

Doğal meyveler önemli vitamin ve mineral kaynağı olmakla birlikte aynı zamanda yüksek oranda lif içerir. Besinlerdeki lif sindirim sisteminin rahatlatılmasının yanı sıra uzun süre tokluk hissi de sağlar. Doğal meyvelerin sağlık açısından en önemli faydalarından bir diğeri ise antioksidan içeriğidir. Doğal meyve içeriği yüksek bir beslenme şekli kalp hastalığı, kanser, diyabet gibi hastalıkların gelişimini engellemeye yardımcı olur.

Finike Portakalı

Meyve tüketiminde özellikle ulaşılabilirlik açısından portakal önemli bir yere sahiptir. Zengin bir C vitamini kaynağıdır ve yetişkin bir bireyin günlük ihtiyacını karşılaması açısından yeterlidir. Bunun yanı sıra kalsiyum, magnezyum. potasyum açısından zengin, lif kaynağı bir meyvedir.

Portakal meyvesinin binin üzerinden farklı çeşidi bulunmaktadır. Doğal her portakal sağlığa faydalı olmakla birlikte tat ve diğer özellikleri açısından farklılık gösterebilmektedir. Ülkemiz dünyaca ünlü portakal çeşitlerinden biri olan Finike portakalına sahiptir. Finike portakalı çekirdeksiz, ince kabuklu ve asit oranı uygun bir üründür. Bahçeden evinize doğal Finike portakalı için portakalbahcem.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Çarkıfelek Meyvesi

Son zamanlarda özellikle sağlıklı ve doğal beslenme konusunda popülerlik kazanan ürünler arasında çarkıfelek meyvesi yer almaktadır. Küçük boyutlu olmasına karşın vitamin ve antioksidan değerleri bakımından oldukça güçlüdür. Özellikle antioksidan olması ile vücutta zararlı moleküllerin (serbest radikaller) uzaklaştırılmasından görevlidir. İltihap giderici etkisi bulunmaktadır. Kronik iltihabi hastalıklara ve kalp hastalığına karşı koruyucudur.

Çarkıfelek meyvesinin üretimi ülkemizde son yıllarda gelişmeye başlamıştır. Özellikle nem oranı, hava sıcaklığı ve toprak yapısı uygun olan Finike bölgesinde üretimi her geçen gün artmaktadır. Finikede bulunan çiftliklerde üretilen Çarkıfelek meyvesi dalından taptaze toplanıp aynı gün kargolanabilmektedir. Portakalbahcem bahçe dalından sizler için topluyor.

Domates

Günlük hayatta yaygın kullanılan domatesin vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir besin maddesidir. A, B, C, D ve K vitaminlerinin yanı sıra içeriğindeki likopen maddesi kemik ve kalp sağlığı açısından önemlidir. Domates çok yaygın bulunsa da taze, doğal ve lezzetli domates pek azdır. Bu durum tohum ve yetiştirilme şartları ile ilişkilidir. Yediğiniz domatesten tat alamıyorsanız https://www.portakalbahcem.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
recep 2 yıl önce

bir haber yaptırsak ne kadara mal olur

Avatar
medyasiirt 2 yıl önce

irtibat telefonumuz 05365646764