Bu haber kez okundu.

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURUL ÜYESİ BOZKURT :”VEFA SÖZDE DURMAK DEMEKTİR’’
banner229

Siirt’e Mevlid-i Nebi Haftası “Peygamberimiz ve Vefa” konulu Online Konferansı Gerçekleştirildi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından, “Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle , Peygamberimiz ve Vefa konulu ” online konferans programı gerçekleştirildi. 

Siirt İl Müftülüğü Vaizi  Mehmet Nafih Baydarman ‘ınmoderatörlüğünde gerçekleşen yayın sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. 

Diyanet işleri başkanlığı Din İşleri Yüksek kurul üyesi İdris Bozkurt’ın  konuşmacı olarak katıldığı online konferansta “Peygamberimiz ve Vefa konusu”işlendi.

Vefa’nın önemini anlatan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, şu ifadelere yer verdi: 

“Vefa, sözde durmak demektir. Görevlerini, eksiksiz yerine getirmek demektir. Hatta yapılan bir iyiliği görmek, bu iyiliğe misliyle ve daha güzeliyle cevap vermek, karşılık vermektir. Vefa, kısaca görev ve sorumluluk bilinci, sadakattir. Kulun öncelikli görevi Allah'a karşı vefalı olmaktır.
'Bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki ben de size verdiğimi sözü yerine getireyim' diyor Rabbimiz. Bizim Allah'a karşı vefamız; dünya ve ahiretimiz için çok faydalı olan O'nun emirlerine riayet etmemiz, olur. O'nun kurallarına riayet etmesi gerekir ki Allah da kuluna vefalı olsun.” Şeklinde konuştu.

Bozkurt konuşmasını Hz.Peygamberlerin vefa misalleri ile tamamladı.

ü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.