Bu haber kez okundu.

Baykan İlçesinde Küçükbaş Hayvan Dağıtımı Yapıldı
banner229

​"Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi" kapsamında Baykan ilçesinde ilk küçükbaş hayvanların dağıtımı yapıldı.

​İl genelinde şimdiye kadar projeden yararlanan 17 yetiştirici tarafından 1500’ün üzerinde küçükbaş hayvan alımı gerçekleştirilmiştir. Küçükbaş hayvan alımları devam etmektedir.

Siirt Valiliği öncülüğünde, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası’nın, ilimizde küçükbaş hayvan varlığının arttırılması ve küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla başlattığı “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında küçükbaş hayvan dağıtımları devam ediyor.

​Siirt’in Baykan İlçesi Çaykaya köyünde İzzet KARADAĞ adlı yetiştiriciye 102 adet keçi dağıtımı yapılarak;Baykan ilçesinde ilk küçükbaş hayvanlarının dağıtımı gerçekleştirilmiş oldu. Yetiştiricinin proje ile hayvan sayısını 198 âdete çıkmış oldu.

​Keçi dağıtım programına Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün DEMİRHAN, İl Genel Meclis Encümeni Cahit TÜRKÖZ, Ziraat Bankası Müdürü Sezai YAHLİZADE, İlMüdür Yardımcısı M. Yaşar ÖREN, İlçe Müdürü Rıfat GÜMÜŞ, Şube Müdürleri Nurettin GÜL, Ercan KAPLAN, Yunus EREN, Mehmet SEVEN, il ve ilçe müdürlüğümüz teknik elemanları katıldı. 

​Proje kapsamında Ziraat Bankası tarafından projeden yaralanacak üreticilere uygun koşullarla kredi kullandırılmaktadır.
Bu kapsamda, damızlık küçükbaş hayvan alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli % 0 faizli 100 bin TL’ye kadar yatırım kredisi, yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli düşük faizli işletme kredisi olmak üzere projeden yararlanan her bir üreticiye 150 bin TL’ye kadar kredi kullandırabilmektedir.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.