Bu haber kez okundu.

 Bakan Bozdağ, Esnaf Ziyaretinde Bulundu
banner229
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Siirt'te pastahanede kendisine ikram edilen tatlının tadına bakıp, dönercide tezgah başına geçerek döner kesti. Bakan Bozdağ, asker elbisesi giyerek kendisine asker selamı veren 10 yaşındaki Hamza Şehitoğlu'nu da sevdi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberinde il yetkilileri ile birlikte esnafı gezip sorunlarını dinledi. Bir pastahanede kendisine ikram edilen tatlının tadına bakan Bakan Bozdağ, daha sonra ziyaret ettiği bir dönercide tezgah başına geçerek bıçakla döner kesti.
Bakan Bozdağ, Güres Caddesi'nde gençlerin oturduğu bir çayhanede vatandaşlarla sohbet etti. Bu esnada asker elbisesi giyen 10 yaşındaki Hamza Şehitoğlu, Bakan Bozdağ'ın yanına gelerek asker selamı verdi. Dedesinin şehit olduğu öğrenilen Hamza, orada bulunanların "Vatan kimdir?" sorusuna, "Vatan sana canım feda", "Asker kimdir?" sorusuna ise "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde cevap verdi.
Bakan Bozdağ, çocuğu kucaklayarak öptü. Bakan Bozdağ'ın bulunduğu masaya gelen bir vatandaş ise, bir talebi olduğunu belirterek, Türk bayrağını işaret edip, "Sayın Bakanım ben bir Kürt'üm. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, Devletimi seviyorum. Türk bayrağında benim de dedemin kanı var. Ben ne kadar Kürt isem o kadar Türk'üm, Arap'ım. Bir Kürt olarak ayrılma gibi bir düşüncem yok. Bölgemizin huzura ihtiyacı var. Biz sizleri seçmişiz, lütfen üzerinize düşeni yapın ve biran önce bu bölgeye huzuru tesis edin" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bizim de gönlümüz arzu ediyor ki artık kan hiçbir yerde olmasın, gözyaşı hiçbir yerde olmasın. İnşallah bunu temin etmekte muvaffak oluruz" dedi.
 Vatandaşların Çözüm Süreci'nin yeniden başlatılması talebine Bozdağ, teröristlerin açtığı çukur ve barikatlar durduğu, teröristler varlığını sürdürdüğü sürece terörle etkin şekilde mücadeleye devam edileceğini belirtti. Türkiye'nin bin yıldır birlik ve dirlik içinde olduğunu ifade eden Bozdağ, bunun nice bin yıllar devam edeceğine emin olduğunu vurguladı.
Siirt halkına teşekkür etmek istediğini dile getiren Bozdağ, şunları kaydetti: "Siirt halkı her zaman huzurdan yana tavır koymuştur. Birliğe, dirliğe hep sahip çıkmıştır. Ben onun için sizin şahsınızda bütün Siirtli hemşehrilerime de gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah kanın durduğu, gözyaşının dindiği bir Türkiye'yi hep beraber bulmaya çalışacağız.
Biz de hükümet olarak samimi bir şekilde bunun için mücadele ediyoruz, netice alıncaya kadar da tabi bu mücadelede devam edecek. Bizim de gönlümüz arzu ediyor ki artık kan hiçbir yerde olmasın, gözyaşı hiçbir yerde olmasın, inşallah bunu temin etmekte muvaffak oluruz."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.