Bu haber kez okundu.

Anayasa Mahkemesi Aile Hekimlerini  Haklı Buldu, Ceza ve Mobbing Yönetmenliği Oybirliğiyle İptal Edildi
banner229

Aile Hekimleri; 30.06.2021 tarihli ve 31527 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin ceza ve mobbing yönetmeliği olduğunu, Anayasaya aykırılığını sürekli olarak dile getiriyorlardı. Anayasa Mahkemesi’nin yeni kararıyla 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu'nun 8'inci maddesinde yer alan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ndeki "sözleşmenin feshini gerektiren nedenler" ibaresi iptal edildi.

*Konuyla ilgili Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür AYDIN’ın açıklaması şöyle*; “30.06.2021 tarihinde yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği; aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldırıyordu. Yeni yönetmelikle aile hekimlerine adeta aba altından sopa gösterilmekteydi.
Aile Hekimlerini temsil eden STK’larımız aracılığıyla yeni yönetmeliğin Anayasaya aykırı olduğunu belirtilerek Danıştay’a başvuruda bulunuldu. *Danıştay 2. Dairesi de Anayasaya aykırılık iddialarını ciddi bularak Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu*.
*Anayasa Mahkemesi de dün yayımlanan kararında* 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu’nun 8’inci maddesinde yer alan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ndeki ‘sözleşmenin feshini gerektiren nedenler’ kısmını *Anayasaya aykırı bularak 15 üyenin tamamıyla, oy birliği ile iptal etti*.
Böylece haklılığımız da hukuki olarak ispat edilmiş oldu. Bu karardan ötürü çok mutluyuz.
Bu tarihi kararın alınmasında ve dava dilekçesinin hazırlanmasında çok büyük emekler sarfeden Sakarya’da görev yapan değerli meslektaşımız Dr. Mustafa IŞIKLI’ya da teşekkürlerimizi iletiyoruz.” ifadeleriyle değerlendirdi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.