Bu haber kez okundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
banner229

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Bayram kutlamaları, 28 Ekim Cumartesi günü saat: 13:00 te Cumhuriyet meydanında ATATÜRK anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

ATATÜRK Anıtı önünde düzenlenen törene; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, İl Protokolü, kurum amirleri, askeri erkân, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıl dönümü törenleri, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun devlet adına tebrikleri kabul etmesi ile başladı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Siirtlilere hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, “Milleti aynı coşku ve duygu ile tek vücut olarak birleştiren Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları, şehit ve gazileri rahmetle andıklarını söyledi.

Her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olan Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Diyen Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarihimiz, engin devlet tecrübesi, hürriyet ve istiklaline olan tartışmasız hassasiyeti ve insanı merkeze alan medeniyet ufku ile bizlere büyük bir miras bırakmıştır. Her daim bağımsızlığına düşkün olan milletimiz, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal önderliğinde uluslararası sömürge güçlerine karşı verdiği destansı kurtuluş mücadelesi ile tarihine altın bir sayfa daha eklemiş, Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren halklara da umut ve ilham kaynağı olmuştur.

Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür. Her Türk vatandaşının özgürlüğü ve eşitliği temeline dayanan Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü ve dayanışmamızı sağlayan, güçlü bir Türkiye ideali etrafında birleştiren ortak ve vazgeçilmez değerimizdir.

Dün olduğu gibi bugün de büyük devlet olmanın şuur ve onuruna sahip olan aziz milletimiz; ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik güven ve istikrar ortamını, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin hesaplarını daima hezimete uğratmıştır. Zira İstiklal Harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de dipdiri yaşamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ile barış ve kardeşlik iklimi içinde yarınlara umutla yürüyecektir.” Cumhuriyet’in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, kültür ve sanattan ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu şunaları kaydetti: “Bu sayede, bugün Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak; Anayasamızda ifadesi bulunan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model durumuna gelmiştir.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağıdır. Birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize yönelik saldırıların gerisinde, Cumhuriyetimizin işte bu seviyeye ulaşmış olmasından duyulan rahatsızlık vardır.

Bin yıldır bu topraklarda birlikte huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz. Dolayısıyla bizi bölmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Bugüne de dış mihrakların ve onların taşeronluğunu yapan hain terör örgütlerinin üzerimizdeki planları her daim bozulmaya mahkûmdur. Çünkü bu aziz milletin yüreği, İstiklal şairimiz AKİF’in, “Girmeden Tefrika Bir Millete Düşman Giremez, Toplu Vurdukça Sineler, Onu Top Sindiremez” dediği gibi, her daim birlik ve beraberlikten yana olmuştur.

Muhteşem bir İstiklal Harbi zaferinin üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olacaktır. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin yıldızı olarak parlamaya devam edecektir. İnşallah 2023 yılında, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’cü yılını, yeni ve büyük kazanımlarla, daha büyük bir coşku içinde ve dünyada vatandaşlığı değerli lider bir ülke olarak, heyecanla hep birlikte idrak edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, değerli Siirtli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. Cumhuriyet Bayramınız Kutlu olsun.”

Törende, öğrenciler tarafından günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından, müzik dinletisi, halk oyunları ve tekvando gösterileri ile devam eden program, ‘Demokrasi ve Cumhuriyet’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, Siirt Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Obut, Vali Yardımcıları Samet Öztürk, Fatih Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz, 3. Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Gaffar Gören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, İçişleri Bakanı Danışmanı Fevzi Sevgili, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.