Bu haber kez okundu.

2021 Yılı % 40 Hibeli Düve Alımı Desteklenmesi Başvuruları Başladı
banner229

Siirt’te düve alım destekleme başvuruları başladı. Düvelere yüzde 40 oranında hibe desteği verilecek.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.İşletmenin hayvan varlığı karar yayım tarihi olan 11.11.2021 itibari ile 8 aydan büyük dişi sığır kapasitesini 50 başa kadar tamamlayacak şekilde desteklemeden yararlandırılacaktır.

Düve alım desteği başvuruları 09 Aralık 2021 - 28 Ocak 2022 tarihleri arasında Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri’ne yapılacaktır. Başvuruları bakanlıkça değerlendirilip onaylanan yetiştiriciler, taahhütname imzaladıktan sonra kendi imkânları ile belirtilen şartlarda ve belirtilen yerlerden hayvanları alacak, hayvanlar işletmesinde tespit edildikten sonra uygun olanlara destekleme işlemi uygulanacaktır.

Desteklemeye esas 2021 yılı damızlık gebe düve fiyatı 20.000 TL/baş ve 8-15 aylık damızlık boş dişi sığır fiyatı 12.000 TL/baş damızlık gebe manda fiyatı 16.000 TL/baş ve 8-15 aylık damızlık boş dişi manda fiyatı 10.000 TL/baş olarak belirlenmiştir.

Destek kapsamına girecek olan düveler; a) Etçi Irklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgium Blue b) Kombine Irklar; Simental (Fleckvieh), Brown Swiss, Mondbeliard c) Sütçü ırklar;  Jersey (Karadeniz Bölgesindeki iller), Holstein d) Manda, olarak belirlenmiştir. Damızlık düve/manda alımlarına ilişkin satın alma işlemleri, belirlenen takvimde, teknik ve sağlık şartnamesinde ki hususlar doğrultusunda yapılacaktır.

Düveler/mandalar; düve yetiştirici merkezlerinden, hastalıktan ari işletmelerden, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nden, Tarım Kredi Kooperatifleri ve iştirakleri ile yetiştirici/üretici örgütlerinden temin edilmelidir.

Son başvuru tarihi 28.01.2022'dir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.