Bu haber kez okundu.

1500 Hemşerimize İstihdam Sağlayan Başkan Kuzu:"Siirt'in Kalkınması İçin Çalışıyoruz"
banner229

Siirt  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu Siirtin kalkınması için gereken her türlü girişimi yaptıklarını söyledi.Kuzu firmalarında  hemşerilerimizi istihdam etmeye Genel Yayın Yönetmeni Ayhan Mergen'in sorularını cevaplandıran Güven  Kuzu oda kapsamında yürüttükleri faaliyetlerle ticari çalışmaları hakkında  çarpıcı açıklamalar da bulundu.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası olarak İlimizin kalkınması için gerekli her türlü çabayı harcıyoruz diyen  Kuzu “ 6 dönemdir. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını yürütüyorum. Bu süre içerisinde Siirtin kalkınması için gerekli her türlü çabayı harcadım. Gerekli araştırmaları yapıp, raporlar hazırlayıp yetkililere sunduk.Yatırım yapmak isteyen herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Tüccar ve Sanayicilerimiz içinbilgilendirici toplantılar gerçekleştiriyoruz.Bundan sonra ki süreçte de bu çalışmaları yoğunlaştırarak devam ettireceğiz.”dedi.

Ticari faaliyetleri  hakkında bilgi veren Kuzu, Firmalarının 1943 yılından  80 yılına kadar babası ve amcaların tarafından kurulduğunu ve yürütüldüğünü belirten Kuzu “Amcamların ve babamın vefatından sonra 81 yılında biz kuzu grubunu kurduk. Kuzu grubu 81 yıldan bu yana biz yürütüyoruz.

4 kardeş olarak yürütüyoruz. iki abim ve bir kardeşimle yürütüyoruz. Burada bizim yaptığımız işler, daha doğrusu babamdan gelen bir gelenektir. Özellikle babam hep bu bölgede çalıştı ve biz bu bölgeden daha fazla ileriye giderek işlerimizi büyüttük. Şu anda aşağı yukarı İstanbul Avrupa yakası'nın bütün arıtma tesislerini biz işletiyoruz. Bursa'daki buski'ye ait arıtma  tesisini biz işletiyoruz. Arıtma tesislerini  de biz yapıyoruz.

Konut anlamında  konutta tevazu göstermeyeceğim Türkiye'de bir numarayız. Dünyada da firma olarak müteahhitlik firması olarak 146. sıradayız. Sayın cumhurbaşkanımız da geçen sene plaketimizi verdi.Kendi elinden aldık. Bunun dışında İstanbul'da bir otel inşa ettik. Mario Marmara diye onu işletmeye açtık. Medicana diye bir hastane açtık. Onu da 2-3 ay sonra işletmeye açıyoruz.

Genelde Siirtlilerin böyle bir sistemleri oluyor. Ne yapıyorsunuz ne ediyorsunuz diye benim yaptığım iş burada özellikle Siirt'in kalifiye olsun kalifiye olmayan insanların istihdamlarını sağlıyorum.Bazı senelerde 1000 kişiyi 1.500 kişiyi istihdam ettiğim olmuştur.Elimizden geldiğince yurt içinde yurt dışında kendi bölgemizin kendi ilimizin insanlarıyla çalışmak bizim öncelikli hedefimiz. Bunları yapmaya çalışıyoruz onun dışında taahhüt işi yapıyoruz Şu anda emlak konutla ilgili bazı projelerimiz var onlar devam ediyor.

İran ve Cezayir’de işler yapıyorum.İran'da 55.000 konut yapıyorum İran'da Tahran belediyesi'ne ait atık su arıtma tesisi yapıyoruz. Yeni bir iş aldık, Montana gruda da arıtma tesisi yapacağız Karadağda kalıyor. Oraya da inşallah başlıyoruz.Bunun dışında Cezayir’de 15 bin  konut yapıyoruz. Onlar da işte bitim aşamasında İnşallah geçen gidişimde bakanla görüştüm Yeni işler almak için Cezayir konut bakanı ile görüştüm O da bize teveccüh gösterdi İnşallah 10-15.000 konutla ilgili yakında bir imza atma töreni olacak.

İran'da da şu anda karışıklıktan dolayı işlerimiz ağır gidiyor.Ama orada da bu kargaşa bittikten sonra inşallah tekrar orada da hızlandırmaya başlayacağız. İran'da 2010'dan bu yana ordayız. O konutlarda 220 bin insan oturuyor. Altyapısı, kanallarıyla , suyu ile , sosyal tesisleri kısaca A'dan Z'ye hepsini inşa ediyoruz.

Tek bir projede dünyada hiç kimse de yok sadece bizde var. 35 bin konut ve bunu Cumhurbaşkanımıza söylediğim zaman bile kendisi bana ağzı açık baktı. Tek bir projede 35 bin konutu yaptık. Abilerim ile beraber bu işleri yürütüyoruz. Aile şirketiyiz. Çocuklarımız da yeni yeni yetişiyorlar. Onları da şirkete adepte etmeye çalışıyoruz. "


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.