Bu haber kez okundu.

"14 Eylül Siirt'in Şeref Günü" Törenlerle Kutlandı
banner229

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün 16. Kolordu Komutanı iken, ilimize teşrifleri nedeniyle, “14 Eylül Siirt’ in Şeref günü” düzenlenen törenle kutlandı.

14 Eylül Siirt Şeref günü kutlama törenleri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtında çelenk sunumuyla başlayıp, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Vali Osman Hacıbektaşoğlu tarafından Şeref defterini imzalamasıyla başladı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu; Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devlet adamı aziz Atatürk; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, hoşgörü ve sevginin, barış ve kardeşlikle yoğrulduğu, içinde farklı kültürlerin bin yıldır huzur ve güven ikliminde bir arada yaşadığı kadim şehrimiz siirt'te teşriflerinizin 106'ncı yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.

Yüreği vatan ve millet sevgisi ile dolu Siirt halkı, Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki heyeti sevgi gösterileriyle karşılamış ve 'milli mücadele yolunda her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını' ifade etmişlerdir. Zat-I alinizin önderliğinde kahraman milletimizin istiklal mücadelesi zaferle sonuçlanmış, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurularak bu zafer taçlandırılmıştır.

Bugün bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, canları pahasına bu mukaddes toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü onun silah arkadaşlarını, istiklal savaşımızın tüm kahramanlarını ve bu toprakları bize vatan kılan, tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Ruhunuz şad olsun.

Siirt Lisesi Tarih Öğretmeni İzzettin Ekinci günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Atatürk'ün kenti ziyaretiyle ilgili bilgiler aktardı.

Kutlama törenlerine; Vali Yardımcıları Fatih Kurt, Mehmet Sert, Abdulhamit Mutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak 3. Komando Tugay Komutan Vekili Topçu Yarbay Erkan Sağdıç, kurum müdürleri, askeri erkan, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.