Bu haber kez okundu.

Hıfzullah Canpolat; “18 Temmuz’da Maçların Oynatılması Mümkün Gözükmüyor”
banner229

Siirt İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat, Isparta ilinde yayın yapan BTL TV’ye konuk oldu. “BTL Spor Vakti” programına konuk olan İl Özel İdaresi Kulüp Başkanı Hıfzullah Canpolat, Bölgesel Amatör Lig takımlarını sıkıntılarını ve sorunlarını dile getirdi.

“Levent Doğan ile Spor Vakti” canlı yayın programına telefon bağlantısı ile katılan Kulüp Başkanı Canpolat “Salgın nedeniyle oynatılmayan maçların, 18 Temmuz’da oynatılmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“BTL TV Levent Doğan ile Spor Vakti” programının Bölgesel Amatör Lig’in sorunlarını masaya yatırmasından ötürü son derece memnuniyet duyduğunu dile getiren Canpolat; “Isparta İlimizin gönlümüzde çok büyük değeri vardır.

Siirt Valisi olarak görev yapan Ispartalı çok değerli iki Valim ile çalıştım, biri Nuri Oktan bir diğeri ise Musa Çolak bu vesile ile her iki Valime sizlerin aracılığınız ile kucak dolusu selamlar gönderiyorum. Korona süreci nedeniyle özellikle Bal ligi üzerinde değerlendirme yaptığımızda kalan maçların oynanması mümkün olmadığı gözlenmektedir.

Tüm kulüplerin ortak kanısı budur.  Şöyle ki; TFF Başkanlığının açıkladığı Sağlık Kurulunun Sağlık Protokolünün Bölgesel Amatör Lig’de uygulanmasının mümkün olmayacağı konusunda tüm kulüplerimiz hem fikirdir” dedi. 

‘MAÇLARIN OYNATILMASI SAĞLIK AÇISINDA RİSK TAŞIMAKTADIR’
Bölgesel Amatör Lig takımlarının yaşadıkları sıkıntı ve sorunları her platformda dile getiren İl Özel İdaresi Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat, salgının halen devam ettiğini hatırlattı.

Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takımların mali bütçesinin son derece kötü olduğunu belirten Canpolat; “Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Kulüplerin mali bütçesinin ortada olduğundan, Sporcuların sağlığı ile ilgili Sağlık Kurumunun açıkladığı protokol çerçevesindeki hususları yerine getirmeyeceği ortada ve aşikârdır.

Malumunuz olduğu üzere kulüplerin mali durumu ve özellikle fiziksel imkânları tesis, ulaşım ve benzeri liglere başlama kararı alındığında özellikle müsabakaların yapıldığı dönmede futbolcu ve teknik heyetin farklı bir ortam sağlayacak durumda olmayacağını düşünüyoruz.

 Özellikle futbolcuların kaldığı odalar 3 kişinin kaldığı, lavanbo ve duş ortak kullanım alanları göz önüne alındığında ortamın hijyen ve salgın açısından son derece risk taşıdığı, açıkça ortadadır” dedi. 

BÖLGESEL AMATÖR LİG’DE KULÜP VE SPORCULAR ARASINDA 
HUKUKİ BİR SÖZLEŞME BULUNMAMAKTADIR’ 

Koronavirüs salgınından ötürü teknik heyet ve futbolcuların bir araya gelmek istemediğini, Kulüp ve Futbolcular arasına hukuki bir sözleşmenin de bulunmadığını hatırlatan Başkan Canpolat; “Bizim en büyük handikabımız Bölgesel Amatör Lig takımlarında oynayan futbolcular ile yapılan sözleşme ve anlaşmaların hukuki bir dayanağı olmamasıdır.

Özellikle dışarıdan transfer edilen futbolcuların salgın sürecinden ötürü takımlarına gelmeme ihtimallerinin son derece yüksek olacağı düşünmekteyiz, bu takımlar açısından da bu büyük bir handikap ve dezavantaj oluşturmaktadır”

‘MAÇLAR OYNATILIR İSE MÜSABAKALAR CİDDİYE ALINMAYABİLİR’ 
Bölgesel Amatör Lig’in geri kalan maçlarının salgın sürecinde oynatılması durumunda birçok takımın müsabakaları ciddiye almayacağını vurgulayan Canpolat; “Bunu altını çizerek söylüyorum, yaşanan salgın sürecinde ligler devam ettirilir ise dahi (ki bu konuda TFF Başkanımız 18 Temmuz’da maçların oynanacağı konusunda bir açıklaması oldu) Bu şekilde takımların oynama gibi durumu söz konusu olur ise şampiyonlukta iddiası olmayan takımların üzülerek söylüyorum iddiası olmayan takımların sahaya çıkmaması, müsabakaların ciddiye alınmaması gibi durumların yüksek ihtimal olduğu, adalet konusunda sorun yaşayacağı ve haksız bir rekabet ortamı oluşturacağı ve bununla birlikte bizim gibi Isparta 32 Spor, Adıyaman, Karaman Belediye, Kütahya Belediye gibi takımlarında bu anlamda mağdur olacağını ve haksızlığa uğrayacağını ifade etmek istiyorum”

‘TFF’YE ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK, 3 LİG’TE GURUP SAYISI 3’TEN-4’E ÇIKARILSIN’
Spor Vakti sunucusu Levent Doğan; “Geçtiğimiz günlerde bazı Kulüp Başkanları ve Siirt İl Özel İdaresi Spor’da içinde bulunduğu ortak bir açıklama yapıldı.

3.lig de farklı bir grup kurulup, hedefi olan takımların direk 3. Lige çıkarılsın” sorusu üzerine açıklama yapan Başkan Canpolat,; “Biz TFF’ye şu öneriyi getirdik. 3. Lig’de gurup sayısının 3’ten 4’e çıkarılmasını, yani gurup sayısının arttırılması suretiyle, her gurubun şampiyonluğa oynayan ve lider ile puan aralığı 1 veya 3 olan takımların bir üst lige çıkartılması oldu.  

Hiçbir takımın ise bu sezon küme düşmemesi belirttik. Bu şekilde bir düzenlemenin TFF açısından da hiçbir engel olmadığını da ve yine TFF’nin statüsünün 80. Maddesinde yer alan beklenmeyen olaylar ve mecbur sebepler başlığı altında öneride bulunduk. Aslında biz TFF’ye dedik ki; Hukuki anlamda da sizin yolunuzu bu konuda açarken sizlere bir öneri ve çalışma sunduğumu dile getirdik.

Hatta şunu da söyledik. 2010 yılı öncesi TFF’nin Profesyonel takımı olmayan illere Türkiye genelinde spor’un yaygınlaştırılması, illerin gelişimi ve futbolun başarı oranın yükseltilmesi kapsamında bir çalışmasının da olduğunu anımsatarak önerimizi sunduk. Genel olarak tüm takımların görüş birliği olduğu halde TFF’nin dikkate almaması maalesef bizim için bir manidardır.

Ayrıca şu önerimizde oldu, bu maçlar illada oynanacak diyorsa, hakkaniyetli bir sezon olabilmesi açısından Bal Liglerinde her gurupta şampiyonluğa oynayan, 1 veya 3 puan aralığı olan takımların PLAY-OFF sistemi dâhilinde oynatılması diğer müsabakaların ise oynatılmadan ligden küme düşmeden sonlandırılmasını önerdik.

 Ancak bu önerilerimiz ile ilgili TFF’den herhangi bir açıklama gelmedi hatta 12 Mayıs’ta ASKF  Başkanlarımızdan bu kapsamda bir çalışmayı istediler. Onlarda bizim bu konu ile ilgili önerilerimizi aldılar. Ancak 13 Mayıs’ta bir açıklama yaptı TFF Başkanımız, 18 Temmuz’da maçların oynanması ile ilgili bir açıklama yapıldı” dedi.,

‘18 TEMMUZDA MAÇLARIN OYNANMASI MEVSİMSEL AÇIDAN UYGUN GÖRÜLMEMEKTEDİR’
Türkiye Futbol Federasyonun Bölgesel Amatör Lig maçlarının 18 Temmuz’da oynatılması kararına ilişkin açıklamada bulunan İl Özel İdaresi Kulüp Başkanı Hıfzullah Canpolat, “Bölgemizde ve İlimizde Temmuz ayında sıcaklar 50 derecenin üzerine çıkmaktadır.

Sıcak bir ortamda maçların oynanması imkansız olduğu gibi, Siirt ili gibi büyüklükte olan ilerin neredeyse birden fazla şehir stadyumu bulunmamaktadır. Şehir stadyumlarının hiç birisinde gece ışıklandırılması bulunmamaktadır. TFF’nin bu tür sorunları dikkate almasını umuyoruz” dedi. 

Öte yandan yapılan canlı yayın programına katılan başta konuklar olmak üzere, canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan Bölgesel Amatör Lig Kulüp Başkanları, İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat’ın öneri ve görüşlerine destek vererek, TFF’nin aldığı kararları tekrar gözden geçirilmesi temennisinde bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.