Bu haber kez okundu.

SİİRT 9. GELENEKSEL KİTAP FUARI SONA ERDİ
banner229

17 Nisan Çarşamba günü açılan Siirt 9. Geleneksel Kitap Fuarı, 23 Nisan Salı günü sona erdi.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Çocuklar Okusun Diye!”  diyerek kapılarını açan, 100 yayınevinin 60 yazarın katıldığı ve 7 gün boyunca her kesimden vatandaşların yoğun ilgisine sahne olan Kitap Fuarı, 23 Nisan Salı günü sona erdi.

7 gün süren Fuar, gerek organizasyon, gerek katılımcı yayınevi ve yazarlar ve ziyaretçi sayısıyla tam not aldı. Kitap fuarını yedi gün boyunca binerce kişi ziyaret etti.

Siirt Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Fuara, 60 yazar, 100 yayınevi katılırken, Fuar boyunca yazarlar tarafından söyleşi, imza günü ve çocuklara da yönelik çeşitli müzikal etkinlikler düzenlendi.

Fuarın son gün etkinliklerine de katılan Vali Kızılkaya, fuara destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

Vali Kızılkaya, Büyük bir coşku ve heyecan ile kapılarını kitapseverlere açan Siirt Kitap Fuarı  “Çocuklar Okusun” diyerek aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımız için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu ile birleştirildiğini ifade etti.

Bu yıla özgü çocuklarımız için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı temalı çocuk müzikali gösterileri gerçekleştirildiğini belirten Vali Kızılkaya konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siirt’le bütünleşerek, geleneksel hale gelen Siirt Kitap Fuarı her geçen yıl daha da gelişerek, bir kültür şöleni kimliği kazanmış ayrıca gençlerimizin, öğrencilerimizin düşünce dünyalarında yeni ufuklar kazandırmıştır. 7 gün boyunca birbirinden kıymetli yazarlarla söyleşiler ve imza günü yapılarak, fikir dünyamız daha da zenginleşmiştir.

Bu duygularımla, huzur ve hoşgörü şehri ilimizde, bir kültür şenliği havasında gerçekleştirilen 9’uncu geleneksel Siirt Kitap Fuarı’mıza katılan tüm yazarlarımıza, değerli yayınevlerimize, basınımıza ve çok değerli Siirtli hemşehrilerime ve bu anlamlı Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Sadece Siirt’in değil, bölgenin de kitap fuarı olma kimliği taşıyan Fuarda, kentin kültür-sanat ve edebiyat ile tanıtımına büyük bir katkı sağlandı.

Siirt'in ve bölgenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayan Siirt kitap fuarı bölge halkının ve Siirtlilerin büyük beğenisini kazandı.

Kitap Fuarı'nı ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her geçen yıl daha fazla ilgi gördüğünü ve bu tür etkinliklerden büyük bir memnuniyet duyduklarını belittiler.

Gelecek yıl kitaplar dünyasında görüşmek dileğiyle Hoşçakalın…!












Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.