Bu haber kez okundu.

Fuat Recep, Büyüklerimizin Desteğiyle Okul Evime Geldi
banner229

 Kitap ve kaleme küskün Olan 10 Yaşındaki Fuat Recep Kapalıgözün Hedefi Doktor Olmak.

Eskiden kalem tutmaktan korkan Fuat Recep’in hayali şimdi doktor olmak ve bunun için büyük bir azimle çalışıyor. 


Siirt te doğuştan bedensel engelli olup, hayata küskün olan 10 yaşındaki Fuat Recep Kapalıgöz, Evde Eğitim Hizmetleri kapsamında Öğretmeni Serkan Eldemir tarafından verilen eğitimle birlikte eskiden kalem tutmaktan korkan, hayata küskün olan Fuat şimdi büyük bir azimle okuyup doktor olmak istiyor.

Fuat Recep, Milli Eğitim Bakanlığının engelli vatandaşlara yönelik evde eğitim programı kapsamında kendi evinde eğitim görüyor. Fuat, Haşim Öztanık İlkokulunun kayıtlı öğrencisi olup, Babası Hasan Kapalıgöz’ün Evde eğitim uygulamasından yararlanması için il Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaatı sonucunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmen Serkan Eldemir tarafından Haftada 3 gün evde eğitim hizmeti verilmektedir.


Baba Hasan Kapalıgöz: Oğlum Fuat Recep, Doğuştan Bedensel engelli olup daha öncesinde konuşmakta ve herhangi bir maddeyi dahi tutmakta zorluk çekerken, aynı zaman da kendi yaşıtlarının okula gidip kendisinin evde bulunmasından dolayıda psikolojisinin de, gün geçtikçe bozulduğu fakat Milli Eğitim Bakanlığının Evde Eğitim Hizmeti uygulamasından sonra Fuat Recebin el becerilerinin geliştiği, okuma ve yazmayı söktüğünü ve kendine olan özgüveninin arttığını gördük. Bunda emeği ve desteği olan Başta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Öğretmenimiz Serkan Eldemir’e çok teşekkür ederim. Dedi.

Fuat Recep, Büyüklerimizin desteğiyle okul evime geldi. Öğretmenimi çok seviyorum öğretmenimin desteğiyle okuma yazmayı öğrendim. Bende arkadaşlarım gibi normal ders işlemeye başladım. Büyüyünce Doktor olmak istiyorum. Öğretmenime teşekkür ediyorum. Dedi.


Öğretmen Serkan Eldemir; Fuat’la tanışmamız Milli Eğitim Bakanlığının Evde Eğitim uygulamasıyla babasının okulumuza başvurmasıyla okul yönetiminin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne talebi bildirmesiyle Fuat Recep’e Evde Eğitim Hizmeti verilmeye başlandı. Eğitim programımız haftada 3 gün olmak üzere yaklaşık 1 yıldır Fuat’a kendi evinde eğitim öğretim hizmeti sunmaya başladık. Fuatın yanına gelmeden önce özellikle ellerini acıp kapatamıyordu, kalem tutmakta zorlanıyordu. Okuma ve yazmanın etkisiyle gelişimi arttı. Fuat, Psikolojik olarak önceden kendine fazla güvenmiyordu eğitim hizmeti aldıktan sonra psikolojisi düzeldi, moral buldu, çaba göstermeye başladı. Tabi bu başarı onun çabası ve azmi ile olan bir şeydir. Biz öğretmeler “Doğan bir güneş gibiyiz, doğan güneş etrafını aydınlatırken, karanlıklara meydan okur” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
egitimci 9 yıl önce

Boyle fedakar ogretmenlerimizin oldugunu gormek , gelecegimiz icin mutlu yarinlar demek .serkan ogretmenimize basarilar dilerim. Emegine yuregine saglik
.helal olsun.

Avatar
vatandaş 9 yıl önce

fuatin azim ve kararliğini kutluyorum.serkan hocanin sabrini ve başarisinida kutlarim.böyle öğretmenlere sahip çikmamiz gerekir.

Avatar
Öğretmen 9 yıl önce

Tebrik ederim serkan öğretmenimizi. fuat gibi çocuklarımızı hayata kazandırmaya çalıştığı için.umarim fuat ilerde başarılı bir doktor olur.serkan bey in çabalarını da unutmamak lazım tabi.

Avatar
ali 9 yıl önce

Serkan hocamizin karakteri gibi yaptigi işlerde saglam.basarilarinin devamini dilerim.

Avatar
tebrikler 9 yıl önce

Serkan ogretmenimin basarisini ve fuatin azmini tebrik ederim.

Avatar
Sabahat Kapalıgöz 9 yıl önce

Fuat ı ve Serkan hocamızı tebrik ederim. Böyle fedakâr hocaların olması geleceğimiz için bir umut ışığı oluyor ,böyle fedakar hocaların artması dileğiyle...

Avatar
engelleri Sevgiyle Aşalım 9 yıl önce

Böyle engelli vatandaşların üzerine yapılan projeleri görünce çok sevinirim. Çünkü gerçekten böyle vatandaşların sevgiye ihtiyacı var. Bunun için ailelerine düşen görev onları sevgiyle yetiştirmektir. Gördüğüm ve anladığım kadarıyla fuat ın ailesi onu sevgiyle büyütüyor bunun için ailesine şükranlarımı sunuyorum. Hocamız ve öğrencimiz de tebrik eder başarılarının devamını diliyorum. ..

Avatar
Fuat ın Kararlılığı 9 yıl önce

Gerçekten büyük bir başarı...Serkan Hocayı da tebrik etmek boynumuzun borcudur . Lakin fuat ı mahalleden tanırım . Gerçekten terbiyesi yerinde , azimli, tuttuğunu koparan ve çalışkan bir çocuktur. Ailesi de üstüne titreyen ve fuat için her şeyini feda edebilecek fedakâr bir ailede. Fuat ve hocası Serkan beyi tekrardan tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim ...