Bu haber kez okundu.

Veteriner Hekimlere, "Buzağı, Kuzu ve Oğlaklar Ölmesin" Eğitimi
banner229

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tekin Şahin, Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen “Buzağı, Kuzu ve Oğlaklar Ölmesin Projesi” kapsamında Siirt üniversitesi merkez yerleşkesinde veteriner hekimlere eğitim verdi.

Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Veterinerlik Fakültemiz iş birliği ile düzenlenen meslek içi eğitim seminerinde, büyük ve küçükbaş hayvan ölümlerinin önlenmesi, korunması, koruma ve tedavideki kritik noktalar masaya yatırıldı.

Seminerde özellikle yavruların doğumlarının ilk günlerinde ölümler çok görüldüğü için, bu ilk günlerin yavrular için hayati bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Ayrıca ölümlerden korunmak için hangi tür tedbirlerin alınması gerektiği ve nelerin yapılması gerektiğine dair önemli bilgiler verildi. Bir işletmenin karının doğan yavrular olduğu, eğer yavrular kaybedilirse işletmenin zarara uğrayacağı ve işletmenin devamını sağlayamayacağı vurgulandı.

Buzağı, Kuzu ve Oğlaklar Ölmesin Projesi” kapsamında verilen eğitime; Yrd. Doç. Dr. Mustafa Barış Akgül, Yrd. Doç. Dr. Gülşah Akgül, Yrd. Doç. Dr. Seyrani Mersin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Şube Müdürü Nurettin Gül ile birlikte Siirt İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekimler ile ilimizde çalışan serbest Veteriner Hekimler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.