Bu haber kez okundu.

Vali Hacıbektaşoğlu'ndan Vatandaşlara Çağrı, “Herkesin Kurallara Katı Bir Şekilde Uymasını  İstirham Ediyorum”
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu covid-19 konusunda  iyi durumda olduğumuzu ama tamamen kurtulabilmek içinde herkesin kurallara katı bir şekilde uymasını istirham ettiklerini belirtti.

Vali Hacıbektaşoğlu belediye hizmet binasında Güres Caddesi projesini anlatmak üzere düzenlediği basın toplantısında covid-19 pandemisine  ilişkin sürdürülen mücadeleyi anlattı.

Sağlık Bakanlığının son 2 haftadır 100 bine düşen haftalık verileri yayınladığını hatırlatan Hacıbektaşoğlu,“Onlar üzerinden illerin kademelendirilmesi  ve buna göre tedbirlerin geliştirilmesi diye çok yerinde ve isabetli bir karar alındı. 
Bizim şubat ayı itibariyle vaka ortalamamız 8. Vaka sayımız bugün itibariyle dün dahil olmak üzere ortalama vaka sayımız 8 .Ocak ayında bu ortalama vaka sayımız 10 idi. Bu geçen sene Nisan ayındaki vaka ortalamasına denk düşüyor. Tabi bu şuan da, aşağıya doğru bir trend var.
Bu vaka sayılarını kontrol altında tutmak, vaka  artışını engellemek ve  hayatın normalleşmesi için çok katı bir şekilde 3 basit kuralı her yerde uygulamamız lazım. Nedir bunlar ? İşte maske çok önemli ,  mesafe ve hijyen. 

Bu tedbirler de tabii bazı gevşemeler, bıkkınlıklar oldu. Özellikle aşılama çalışmalarının başlaması ve kısıtlı hafta sonu sokağa çıkma şartları kısıtlayıcı önlemlerle ülke genelinde ve ilimizde vaka sayılarındaki düşüşle bir rehavet oluştuğunu görüyoruz ve gözlemliyoruz.”  Dedi.

Bu konuda vatandaşlara çağrı yapan ve uyaran Vali Hacıbektaşoğlu” Hepimiz kendi işyerlerimizde özelimiz de etrafımızda  duyarlı olalım.

Bu konuda lütfen bütün toplumdan bütün halkımızdan bütün Siirtli hemşerilerimizden sizlerin vasıtasıyla bu tedbirlere  çok katı bir şekilde uyumalarını istiyorum.

Yüz yüze eğitim köylerde başladı.  8 ve 12. sınıflar  1 Mart itibarıyla başlayacak . Bugünlerde gözlemleyip çalışıyoruz ve bütün ilimize göre birtakım tedbirleri alacağız  ve bu kararları paylaşacağız Yani bütün öğrencilerimizden ailelerimizden esnafımızdan ve bütün kamu görevlilerimizden köylülerimizden muhtarlarımızdan belediyelerimizden bütün arkadaşlarımızdan ve herkesten bu tedbirlere çok katı bir şekilde uyulmasını bekliyoruz. İstirham ediyoruz ve birbirimizi denetleyelim denetleme yapan filyasyon ekiplerimiz çok daha fazla denetim yapacaklar.

Gerçekten çok büyük sıkıntılar çeken bir toplum kesimi var, esnafımız var, ticaret yapamayan bir işyerlerini kapatan insanlarımız var. Bütün hayatın normalleşmesi için bu  tedbirleri ne olur gevşetmeyelim, elden bırakmayalım.

Her zamanki gibi ve her zamankinden daha çok dikkat edelim ki kazandığımız mevzilerden uzaklaşmayalım.  ilimiz en düşük seviyede olan 15-16 ilden bir tanesi. Ben tekrar bütün sizlere bütün Siirt halkına fedakarlıkta bulunan görev yapan herkese çok teşekkür ediyorum.”  Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.