Bu haber kez okundu.

Üniversiteden Suriyeli Öğrencilere Destek
banner229

Siirt Üniversitesi, lisans düzeyinde eğitim gören ve herhangi bir kurumdan burs almayan Suriye uyruklu öğrencilere destek olarak burs imkanı sağlayacak.

22 Kasım – 01 Aralık tarihleri arasında başvuru şartlarını taşıyan adayların ekte belirtilen belgelerle birlikte başvurularını şahsen Siirt Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisine yapmaları gerekmektedir.

Suriyeli Öğrencilere Destek Bursu için Başvuru Şartları;

  • Siirt Üniversitesinde bir yükseköğretim programında lisans düzeyinde eğitim görüyor olmak,
  • Birinci öğretimde (gündüz programında) kayıtlı olmak,
  • Programına süresinde devam eden bir öğrenci olmak (Örnek: 4 yıllık bir programda hazırlık programı hariç sekiz dönem) ,
  • Türkiye’de Geçici Koruma altında bir Suriye vatandaşı olmak,
  • Türkiye Bursları kapsamında (Devlet, Hükümet ve Himaye Bursları dahil ) yer alan diğer burs programlarından geçmişte yararlanmamış (bursları kesilenler dahil) ve halen yararlanmıyor olmak ve Herhangi bir kurum veya kuruluş tarafından verilen bir burstan halihazırda yararlanmıyor olmak (Değişim Öğrencileri için verilenler dâhil )
  • Kayıtlı oldukları lisans programlarında 2. Dönemlerini tamamlamış adaylar için aşağıdaki ek uygunluk kriteri geçerli olacaktır.
  • Ağırlıklı genel not ortalaması en az 2.00 (4 üzerinden) olmak.

Öğrencilerimiz konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.siirt.edu.tradresimizden ve aşağıda bulunan iletişim bilgileri aracılığıyla ulaşabilir.

E-Posta: [email protected]
Tel: +90 484 212 11 11 Dahili: 3493
Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Rektörlük B Blok Kat:2 Uluslararası İlişkiler Koridoru 56100 Siirt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.