Bu haber kez okundu.

Siirt’te Kaçak Avcılığa İzin Verilmiyor
banner229

Siirt Doğa Koruma Ve Milli Parklar İl Müdürlüğü İle İl Jandarma Komutanlığı Kaçak Avcılığa İzin Vermiyor…

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ile Şirvan Madenköy Şehit Nedim Sarı Jandarma Karakol Komutanlığının ortak çalışmalarıyla Siirt İli, Şirvan ilçesinde ava kapalı olan Yayladağ bölgesinde kaçak avlanma yaptığı tespit edilen (3) şahıs hakkında tutanak düzenlenmiş,1 adet kınalı keklik cansız olarak ele geçirilmiştir.

Şahıslar hakkında kaçak avlanma dolayısıyla idari yaptırım uygulanmış ayrıca sokağa çıkma yasağına uymadıkları için de idari para cezası uygulanmıştır.

Bölgemizde yapılacak her türlü kaçak avcılık faaliyetinde güvenlik güçlerine ihbar edilmesini bekliyoruz Türkiye genelinde kotalı avcılık ve Avlak sistemine geçildi.

Bu kapsamda ava çıkmak isteyen avcılarımız internet üzerinden (AVBİS) avlanacağı avlağı ve av yapacağı türü seçebilecek. Bu uygulama ile avlak bazında sürdürülebilirlik ve tür bazında da çeşitlik zenginleşecektir.

Avcılarımızın internet üzerinden kota almadan ava çıkmasın, vizelerini zamanında yaptırmaları ve avlanma izin kartlarını almaları gerekiyor. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonları (Cumartesi/Pazar) sokağa çıkma yasağı getirilmiştir.

Bu kapsamda yeni bir karar alınıncaya avcılarımızın hafta sonları bu kısıtlamalara uyması gerekmektedir. Kaçak avcılıkla mücadelede Müdürlüğümüze her zaman destek olan özellikle İl Jandarma Komutanlığımıza ve tüm Karakol Komutanlıkları ile bilinçli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz İlimizde yaban hayvanları için en önemli tehdit olan yasa dışı avcılık faaliyetleriyle mücadele çalışmalarına kararlılıkla devam edilecekti.

SİİRT DKMP  ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.