Bu haber kez okundu.

Sason Belediyesi İle Belediye İş Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
banner229

Belediye İş Sendikası Siirt Şubesi ile Sason Belediyesi kadrolu işçileri arasında 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine Sason Belediye başkanı Mehmet Şafi Yavuz ile Belediye İş Sendikası adına şube başkanı Halit Akınay katıldı.

Sason Belediyesi hizmet binasında kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Soson Belediye Başkanı Mehmet Şafi Yavuz,Belediyemizde kadrolu çalışan işçi personelimizin haklarını iyileştirmek için elimizden geleni yaptık. Bütün fırsatları ve imkânları zorladık. İşçi kardeşimiz başını yastığa koyunca çocuğuyla ilgili bir kaygısı olmayacak. Bu yüzden işçi kardeşlerime yaptığımız zam analarının ak sütü gibi helal olsun” dedi.

Yavuz, Bugün anlamlı bir gün. Nihayetinde bizim isteğimiz, işin hakkını vererek insanların bizden memnun kalması. Çalışan kardeşlerimiz için ise bizim inancımızda çalışanın alnının teri kurumadan emeğini teslim etmek vardır. İsteğimiz belediyenin en temel taşı olan ve kar-kış gece-gündüz sokakta çalışan kardeşlerimizin bu konuda mağduriyet yaşamamasıdır. İstiyoruz ki hem hizmet kalitesini yükseltelim, hem de çalışanların emeklerinin karşılığını verelim. 

İmza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Siirt Şube Başkanı Halit Akınay “Bizim ekmeğimize saygı gösteren, bizi insan yerine koyan anlayışı destekliyoruz. Başkanımızla iyi bir süreç geçirdik. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.

SÖZLEŞME SÜRESİ 3 YIL

Direksiyon- 70 

Sorumluluk- 70

Ek ödeme aylık- 797 

Yakacak- 242 

Temizlik yardımı aylık 405 Yemek yardımı- 376 

Bayram yardımı 617

İlave tediye ve ikramiye ödemesi - günlük yevmiye - 332 lira olarak belirlenmiştir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.