Bu haber kez okundu.

Sağlık Çalışanlarının Alın Terine Hiç Kimse  ‘Rüşvet’ Diyemez
banner229

Sağlık-Der Siirt Şube Başkanı Adnan Sevgili bir televizyon programında Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ın sağlık çalışanlarının alınteri için ‘rüşvet’ifadesi kullanmasına sert tepki verdi.

Başkan Sevgili “sahada 7 gün 24 saat görev yapan özelliklede Covid_19 pandemi sürecinde cephenin en safında yer alan sağlık çalışanalrını ‘rüşvetçi’ olarak lanse etmek kimsenin haddine değildir. Sağlık personelleri yıllardır dile getirdikleri taleplerini ifade etmekten öte bir şey yapmıyorlar. Yıpranma dendi dağ fare doğurdu, 3600 ek gösterge dendi hala beklenmekte, döner sermaye adaletsizliği hat safhada beklenen enflasyona göre verilen maaş zamları ise daha alınmadan yapılan zamlar ile tüketilmekte, gelir vergisi yılın ikinci yarısında ki zamları alıp götürmekte, tüm bunların yanında liyakatsız atamalar neticesinde la yesul idarecilerin yaptığı mobingler ile hasta veya hasta yakınlarının sağlık personeline uyguladığı şiddet ise cabası. 

İsmi geçen haber müdürünün bahsettiği 6000 TL rakamı ise hekim dışı tüm personeller için 1/4 ünde emekliliği gelmiş sağlık persoenlinin 2021 Ocak maaş ve ek ödeme toplamı olabilir ancak. Bunun dışındaki tüm personel 6000 Tl’nin altında (maaş + ek ödeme) alıyor. Haber Müdürü haberi doğru kaynağımdan almıyor olsa gerek bu kadar yalan ve yanlış ifade ancak oturdukları yerden yapılan haber ile olur. Derdimiz çoktur hangisine yanalım, dahaaynı işi yapan  farklı kadrolar, atanamayanlar, vekiller, tayinler atamalar, kreş sorunlarından bahsetmedik bile

Her ağzına geleni söyleyen iştieceklerinide hesaba katmalıdır. Biz tüm sağlık çalışanları olarak ‘Rüşvet’ ifadesini bir hakaret olarak değerlendiriyor ve sarf eden haber müdürü Murat Alna’dan özür bekliyoruz.. Ayrıca bilinmesini istiyoruz ki gerekirse bu vatan için can dahil herşeyimizi vermeye hazırız.’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.