Bu haber kez okundu.

Kurtalan/Kayabağlar Beldesinde İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı
banner229

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Kayabağlar beldesinde “Tartuş” ve “Çağlayan”  aileleri arasında başlayan husumet, barışla sona erdi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde 25.11.2020 tarihinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgada aralarında husumet oluşan Tartuş ve Çağlayan aileleri, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ve kanaat önderlerinin girişimiyle barıştırıldı.

Kayabağlar beldesinde İlçe Müftülüğüne bağlı İskender Eviz taziye evinin bahçesinde sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek düzenlenen barış töreni, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu burada yaptığı konuşmada, girişimler sonucu barışmayı kabul eden aile büyüklerine teşekkür ederek şöyle konuştu:"Her iki aile bu cesareti gösterdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Hepimiz insanız, nefis taşıyoruz. İnsanın yaşadığı küçük bir ailede, köyde toplulukta mutlaka meseleler yaşanır. Mutlaka hata yaparız, gönül ister ki bunlar sevgiyle, saygıyla aşılsın. Ama bu nefis bazen çok acı sonuçlara da yol açabiliyor.

Biz Yaradılanı yaradandan ötürü seven bir dinin, bir toplumun, bir kültürün mensuplarıyız. Biz sevgiyle saygıyla bütün her şeyi aşabiliriz. Cenabı Allah en çok affetmeyi sever en çok af edenleri sever. Nihayetinde bugün ailelerimiz bu cesareti ve bu iradeyi gösterdiler ve iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Başta aile büyüklerine ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu barış inşallah bütün topluma, ilimize ve bölgemize örnek olur, ülkemizin birlik ve beraberliğine kardeşliğine vesile olur."

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun şekilde gerçekleştirilen etkinlikte, Kayabağlar Belde Belediye Başkanı Salim Seven ve kanaat önderi, Sıbğatullah Sevgili birer teşekkür konuşması yaptılar.

Tören, aile bireyleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçip, barış yemini etmelerinin ardından, İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz’ın okuduğu dua ile sona erdi.

Barış törenine, Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.