Bu haber kez okundu.

Kurtalan’da Husumetli Aileler Barıştırıldı
banner229

Siirt/Kurtalan Bölüktepe Köyünde akraba olan “Pekedis" aileleri arasında 2018 yılında başlayan husumet, Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun  katılımıyla gerçekleştirilen törenle, iki ailenin bir araya gelmesiyle barışla sonuçlandı

Siirt’te barış rüzgarı esmeye devam ediyor. Son iki ayda Kurtalan ilçemizde üçüncü barış sağlandı. Kurtalan merkezde  bir aile arasındaki anlaşmazlıkta  düzenlenen barış töreni ile sona erdirildi.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program Kurtalan ilçe kaymakamı İhsan Emre Aydın’ın konuşması ile devam etti.  2021 yılının inşallah barış ve huzur yılı içerisinde geçmesini temenni ediyoruz diyen Aydın konuşmasında  “ Bu barış görüşmelerinin de bu amaca hizmet edeceğine inanıyorum. Çok değerli Pekedis ailesi, biz bugün geleceğe çocuklarımıza huzuru barışı miras bırakmak için toplandık. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ederim. “ dedi.

Milletvekili Osman Ören de yaptığı konuşmada huzur ve barışın önemine değindi. Ören şöyle dedi “Bugün burada barış için bir arada bulunmanın ve dayanışmanın vermiş olduğu huzurla aranızdayız. Barış her zaman iyidir, hayattır, güzeldir. Düşmanlık; öfke ve kin getirir. Barış içinde olan insanlarda huzur olur, bereket olur. İnşallah Pekedis ailesinin huzurunu sağlayacağız ve burada yüzyıllardır devam eden bu kötü geleneğin son kalıntılarını buradan silip atacağız. Çünkü son yıllarda güzel şeyler oluyor. Peşimizi bırakmayan bu kötü ve cahil dönemden kalma bu adetleri birlik ve beraberlik içinde yok etmeye çalışıyoruz.”

Vali Osman Hacıbektaşoğlu  ise konuşmasında “Bu kış günü salgınla mücadele ettiğimiz bu dönemin ve hayatı kısıtladığımız, mesafe koyduğumuz günde Allah rızası için bir araya geldik. Bir barışa şahitlik etmek, onu hep beraber pekiştirmek ve destek vermek için bir araya geldik.

Ben bu barışın sağlanmasında evvela Pekedis ailesinin bu barışa katıldıkları için hepiniz adına, Siirt adına ve bütün ümmeti Muhammet adına  çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Tören yemin merasiminin ardından ilçe müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz’ın okuduğu dua ile sona erdi.

Barış törenine, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt milletvekili Osman Ören, İl jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç, Atabağ Belediye Başkanı Tayyar Lale,Kayabağlar Belde Başkanı Salim Seven, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı









Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.