Bu haber kez okundu.

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Etkinliklerle Kutlandı
banner229

Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlere riayet edilerek düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy konulu slayt gösterisinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda görevli Türkçe Öğretmeni Mesut AKSU tarafından yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘’İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY’’ konulu oratoryo gösterisi, büyük bir ilgiyle izlendi.

Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi. Tören, hatıra fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

Siirt Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.