Bu haber kez okundu.

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, Siirt'te Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
banner229

Siirt'in belli başlı problemlerinin başında işsizliğin geldiğini ifade eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, bölgenin kanayan bir yarası olan işsizliğin giderilmesi için atılması gerekli adımların aciliyet arz ettiğine dikkat çekti.

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı'nın Siirt'teki temasları devam ederken, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda Türkiye'nin önemli konularında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin birinci sorununun ekonomi olduğu konusunda herkesin hem fikir olduğunu ifade eden Ramanlı, "Uzun bir süredir hayat pahalılığıyla, enflasyonla, döviz kurlarındaki artışlarla adeta yatıp kalkıyoruz. Vatandaşımız için geçim her geçen gün zorlaşıyor. Devletin başta tasarruf tedbirleri, kaynakların verimli kullanılması, özellikle kontrol ve denetim mekanizmasının çok ciddi bir şekilde ele alınması suretiyle bu sürecin daha hızlı bir şekilde geçirilebileceğini düşünüyoruz." dedi.

Hükümete çağrıda bulunan Ramanlı, "Özellikle dolaylı vergileri arttırmak suretiyle vatandaşın daha fazla yükünü ağırlaştıracak adımlardansa kamu kaynaklarının yerinde kullanılması, kamunun varsa israf noktalarının tespit edilip izale edilmesi ve doğru adımlarla vatandaşa en az hissettirilecek bir usulde ekonomik şartların düzeltilmesi noktasında adımlar atılmalıdır." şeklinde konuştu.

Ramanlı, "HÜDA PAR Milletvekilleri olarak sahadayız. Meclis'in tatile girmesini fırsat bilerek seçmenlerimize hem teşekkür etmek hem de memleketin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla köy, belde, ilçe ve şehir merkezlerinde temaslarımızı sürdürüyoruz. Siirt'te STK temsilcileri, iş adamları ve mülki amirlerimizle, esnaflarımızla bir araya gelmek istedik. Bir kısmını gerçekleştirdik bir kısmını da inşallah gerçekleştirip temaslarımızı noktalayacağız." ifadelerini kullandı.

"İşsizliğin giderilmesi için atılması gerekli adımların gündeme alınması aciliyet arz ediyor"

Siirt'in belli başlı problemlerinin olduğunu ifade eden Ramanlı, "Her yerde olduğu gibi bölgemizin kanayan bir yarası işsizlik. İşsizliğin giderilmesi için atılması gerekli adımların gündeme alınması hususu aciliyet arz ediyor. Özellikle organize sanayi bölgelerinin genişletilmesi, girişimcinin teşvik edilmesi hususunda bazı adımların atılması gerekiyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanları, balıkçılık sektörünün geliştirilmesi için muazzam bir kapasiteye sahip olan Siirt'in bu potansiyelinin henüz değerlendirilmediğini görüyoruz. Önümüzdeki süreçte bununla ilgili çalışmaların da bir nebze olsun katkı vereni olmak istiyoruz." diye konuştu.

"Her yerde olduğu gibi Siirt'te de ulaşım ve altyapı sorunu var"

Her yerde olduğu gibi Siirt'te de ulaşım ve altyapı sorunu olduğuna dikkat çeken Ramanlı, "Maalesef uyuşturucu kullanımı diğer şehirlerimizde olduğu gibi Siirt'te de artarak büyüyor. Bunun önlemini bir biçimde almamız gerekiyor. En önemli tedbir, bu konuda gelir arttırıcı önlemlerin ve yoksulluğun giderilmesi ile değerler eğitimiyle maneviyatın yükseltilmesidir.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki branş doktor eksikliğinin mevcut olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. Doktor eksikliği noktasında Türkiye belirli bir çalkantılı süreçten geçti. Halen onun sancılarını yaşıyoruz. Bu konuda eksiklerin tamamlanması aciliyet arz ediyor. Her yerde olduğu gibi özellikle Siirt'te çocuk hastalıkları alanında branş eksikliği göze çarpıyor." şeklinde konuştu.

"Geçmişte Kurtalan yolunda yapılması planlanan bir 'Sivil Hava Limanı Projesi' vardı"

Siirt-Kurtalan Karayolunun uzun süredir bitirilemediğini ve Siirt Havaalanının elverişli bir yere konumlandırılmadığını ifade eden Ramanlı, "Sürekli uçuş iptallerinin yaşanması ve geçmişten bugüne var olan sefer eksikliği Siirt'te hissedildiği çok ciddi bir şekilde ortada, çözüm yollarına bakılması gerekiyor. Geçmişte Kurtalan yolunda yapılması planlanan bir 'Sivil Hava Limanı Projesi' vardı. Belki bunu hayata geçirilmesiyle tüm bir bölgeye hitap edecek havaalanı inşa edilmesi, böyle bir terminal vasıtasıyla tüm bölgenin aslında hava yolları ihtiyacının giderilmesi mümkün olabilecektir. Kentsel dönüşüm ile ilgili her ne kadar hükümet tarafından teşvik edici bir politika izlenmiş olsa da kanuni düzenlemeler bu ihtiyacı gidermeye maalesef elverişli değil. Bunu sadece Siirt'te değil birçok ilde yaşıyoruz. Belki daha kolaylaştırıcı bir yasal düzenleme ihtiyacı önümüzde duruyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte bu yönde bir çalışmanın yapılamasına katkı vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kurtalan Garzan Ovası'nın sulanması hususunda öteden beri var olan bir ihtiyaç var"

Botan Vadisi'nin milli park yapılmasından sonra hem gençlik spor hem de turizm alanında bazı tesislerin kazandırılması gerektiğini ifade eden Ramanlı, "Botan Vadisi, tabiat kaynakları açısından korunmaya değer görüldü ve bu yönde bir karar verildi. Sadece bu kararın verilmesiyle yetinilmemeli, bu vadinin işlevlik kazanması, sosyal yönünün de ortaya çıkarılması ve fonksiyonlarını halkın yararına icra etmesi konusunda belli başlı adımların atılması gerekiyor. Böyle bir tabiat zenginliğimiz mademki var bunu en iyi şekilde değerlendirmek gerekecektir.

Kurtalan ilçemizin özellikle Garzan Ovası'nın sulanması hususunda öteden beri var olan bir ihtiyaç var. Bununla ilgili çalışma yapılaması gerekiyor, çünkü su hayattır. Toprağın suyla buluşturulması elzemdir. Nar Deresi ıslahı ve temizlenmesi hususu çok ciddi bir gündem olmaya devam ediyor. Köylerimizin parke taşı ve asfaltı, yol ihtiyacı gündemdeki yerini koruyor. Özellikle Şirvan ilçemizde köylerin halen büyük bir kısmının asfaltlanmamış olması da dikkate değer bir eksikliktir. Bunların zaman içerisinde ve çokta uzun bir süre almayacak şekilde tamamlanması hepimizin talebidir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.