Bu haber kez okundu.

Büyük Mutasavvuf Molla Hüseyin Seydaoğlu Hayatını Kaybetti
banner229

İslam alemi Siirt’te ki bir değerini daha kaybetti. Engin dini bilgisi ve mütevaziliği ile bilinen büyük mutasavvuf Molla Hüseyin Seydaoğlu vefat etti.

Yaklaşık 102 yaşında aramızdan ayrılan merhum Molla Hüseyin Bitlis Mutkide dini eğitim aldıktan sonra kendi köyü olan Şirvan ilçesine bağlı Yağcılar (Sisem) köyüne yerleşti.

Hayatı boyunca ilim ve irşadla uğraşan Molla Hüseyin bölgede birçok kan davası ve fitnenin önüne geçmesi ile biliniyordu . Kendisine mezar olarak kazdırdığı çukurda ibadetlerini yapan Molla Hüseyin in vefatı büyük üzüntüye yol açtı.

Siirt’in İslam aleminin büyük bir kesimi tarafında bilinen ve saygı duyulan değerlerinden biri olan Molla Hüseyin kendi köyünde defnedilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.