Bu haber kez okundu.

Bilal Erdoğan Siirt’te
banner229

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi  Bilal Erdoğan Siirt’te.

Dün sabah namazının ardından Tillo da ışık hadisesini seyreden Bilal Erdoğan saha sonra il merkezinde bazı temas ve incelemelerde bulundu.

Erdoğan Siirt Eğitime Destek Platformunun İlim Yayma Cemiyetinde düzenlediği toplantıya katıldı. Erdoğan, herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini belirtti.

Yeni neslin yetiştirilmesinde eğitimin rolüne değinen Bilal Erdoğan İmam hatip okullarının  fonksiyonlarını anlattı.Lise seviyesinde imam hatip okullarının oranının yüzde 15 ler düzeyinde bulunduğunu ve bunun iyi olduğunu ancak ortaokullar düzeyinde ise bunu yüzde 12 lere indiğini bununda yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitime herkesin destek vermesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, herşeyin devletten beklenmesini istedi. Erdoğan medreseler de pozitif bilimlere yer verilmesi ve medrese öğrencilerinin mutlaka ilahiyat Fakültelerine devam etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş İmam hatip okulları hakkında bilgi verirken iş adamı hemşerimiz Ethem Sancak'ta yaptığı konuşmada eğitime destek verilmesini istedi.

Bilal Erdoğan daha sonra Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Siirt Şubesini ziyaret etti.

Vakıf Genel Başkan Yardımcısı Kasım Pekaçar'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada topraklarımızın şehit ve gazilerin kanlarıyla sulandığı belirtti.

Buradaki ziyarete Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın işadamı Ethem Sancak AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali İlbaş içişleri bakan danışmanı Fevzi Sevgili katıldı.

Erdoğan şube önünde toplanan çocuklara oyuncak dağıttı. Vakıf Genel Başkan Yardımcısı Kasım Pekaçar vakfın şehit yakınları ve gaziler arasında dayanışmayı amaçlayan kamu yararına çalışan bir sivil toplum örgütü olduğunu ve 800 öğrenciye burs verdiğini söyledi.

Bilal Erdoğan, Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ve işadamı Ethem Sancak'la birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.