Bu haber kez okundu.

ATIK YAĞLAR, ONLARIN ELİNDE SABUNA DÖNÜŞÜYOR
banner229

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri atık yağlardan, sabun üretiyor. 5 litre kullanılmış yağ getirene 1 kalıp sabun verilen projeyle, atık yağların çevreyi kirletmesi engelleniyor.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu'nun eğitimci eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okul Müdürü Sevda Onay ve öğretmenler tarafından karşılanan Hacıbektaşoğlu, okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Okul tarafından hayata geçirilen 'Yağını Getir, Sabununu Götür' projesi kapsamında atık yağlardan üretilen sabun atölyesini gezerek inceleyen Hacıbektaşoğlu, ülke genelinde yürütülen sıfır atık projesine önemli katkılar sunacak projede emeği geçen okul müdürü, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Hacıbektaşoğlu, “Bu proje ile hem  öğrencilerimizin çevre duyarlılığı artacak, hem de atık yağlar sabun üretiminde kullanılarak, yeniden ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.“ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.