Bu haber kez okundu.

Atabağı’nda 25 Yıldır Husumetli Olan İki Aile Barıştırıldı
banner229

​​​​​​Siirt'in Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde Lale ve Canbulat aileleri arasında yaklaşık 25 yıl önce başlayan husumet barışla sona erdi.

Atabağı beldesinde 25 yıl önce yaşanan kavga nedeniyle aralarında husumet oluşan Canbulat ve Lale aileleri, Siirt Valisi/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç ve kanaat önderlerinin girişimleriyle barıştırıldı.

Beldede bulunan Halı sahada düzenlenen tören okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Girişimler sonucu barışmayı kabul eden aile büyüklerine teşekkür eden Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, her iki aile arasında barışın sağlanmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Vali Hacıbektaşoğlu, "Biz insanız yaşıyoruz, hatalarımız var, eksiklerimiz var ve maalesef zayıflıklarımız da var. Komşumuz, çocuğumuz, kardeşimiz hata yapar. Mutlaka anlaşmazlıklar olacak, şeytanın fitneleri var. Allah hepimizi korusun.
Bütün Babosi Aşireti ile birlikte şu anda Atabağı'ndayız. O yıllarda çok acı bir olay yaşandı. Ama Allah'a şükürler olsun bugüne kadar bir şekilde çatışmadan zarar vermeden geldik. Bugün son noktayı koymada, burada şahitlik edenler ve emek verenler var. Sizlere ve bizlere şahitlik etmeyi Cenabı Hak şahitlik vermeyi nasip etti. Allah şükürler olsun. Ben bu ailelere önderlik yapan Tayyar Lale ve Muammer Canpolat beylere teşekkür ederim. Bu husumeti bitirme iradesini gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. Lütfen bu tür barışlar devam etsin ve biz de şahit olalım" dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören de barışa şahitlik etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Canbulat ve Lale ailelerine, husumetin bitmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bölgemizde bundan sonra da böyle güven verecek gelişmelere tanıklık etmek istiyoruz." dedi.

Barış töreni yapılan duanın ardından yenilen yemekle sona erdi.

Barış törenine, Siirt Valisi/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Baykan Kaymakamı Mehmet Tunç, Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olğaç, MHP il Başkanı Fatih Cantürk, CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek ve İlçe belediye başkanları katıldı.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.