Bu haber kez okundu.

Alkumru ve Çetin Barajlarının Kapakları Açılacak
banner229

Siirt İli sınırları içerisinde ve Botan Çayı üzerinde 4628 sayılı Elektrik piyasası Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerince inşa edilen ALKUMRU BARAJI VE HES ile ÇETİN BARAJI VE HES tesislerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kabulü yapılarak işletmeye açılmıştır.

Botan nehri havzasında yağışlar ile birlikte son zamanlarda Botan Çayına gelen su miktarları artış göstermiştir. Bu nedenle genelgede 15 Nisan olarak kabul edilen feyezan başlangıç döneminin bu yıl Mart ayı içinde olacağı tahmin edilmekte olup Mart veya Nisan ayı içinde baraj gölünün dolması beklenilmektedir.

Bu nedenle gelen suya bağlı olarak Mart-Nisan -Mayıs -Haziran aylarında normal işletme şartları dışında kontrollü olarak baraj kapakları açılarak mansaba su bırakılması muhtemel görülmektedir.

Vatandaşlarımız tarafından feyezan dönemi olan 1 Mart-30 Haziran tarihleri arası ve yaz aylarında piknik yapma, serinlemek ve benzeri faaliyetlerde bulunmak gayesiyle Botan Çayı kenarı sıklıkla kullanılmaktadır.

Bu sebeple nehir yatağında su seviyesini de yükselebileceği dikkate alınarak herhangi bir can ve mal kayıplarının oluşmaması için vatandaşlarımızın Botan Çayına yaklaşmamaları ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 3 yıl önce

niye boşa akıtılacak, madem dolması muhtemel 24 saat elektrik üretilsin. Nasılsa bu sular ılısu baraj gölüne gelecek ve şuan su seviyesi ılısu da baya düşük