Bu haber kez okundu.

AK Parti Milletvekili Osman Ören’den Aşı Çağrısı
banner229

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, aşılama oranında Siirt’in Türkiye ortalamasının çok altında kaldığını ifade ederek, hemşehrilerine aşı olmaları için çağrıda bulundu.

Milletvekili Ören, pandemi sorununun sadece bir sağlık sorunu olmadığını, aynı zamanda bir ulusal güvenlik sorunu olduğunu belirterek, “Hepimiz birbirimize karşı sorumluyuz.

Normal hayata dönmek istiyorsak, aşı olmazsa olmazımızdır. Birçok yakınımızı kaybettiğimiz, hastanelere akın ettiğimiz, evlere kapandığımız, ekonominin durduğu, hayatın durağanlaştığı çok zor zamanlardan geçtik. Aşı tedarikinin yapıldığı, aşı olma imkanlarının kolaylaştığı bu süreçte sırası gelen bütün hemşehrilerimizin aşı olması hayati öneme sahiptir.

Öyle ki aşı yaptırmayı tercih etmek, yaşamı ya da ölümü seçmek demektir. Yaşamakta olduğumuz salgında kendimizi ve sevdiklerimizi korumak için yapabileceğimiz en iyi ve en hayırlı şeydir. Çünkü korona virüs şu anda sadece aşıyla önlenebilen bir hastalıktır. Geç olmadan aşı yaptırmak, sevdiklerinizi korumak çok güçlü bir neden olmalıdır” dedi.

Aşı olmama inadının toplum sağlığı için büyük risk oluşturduğunu söyleyen Ören, “Vatandaşlarımız aşı konusundaki tereddütlerini mutlaka uzmanlarla paylaşarak hakikati öğrenmelidirler. Kulaktan dolma bilgilerle aşı konusundaki manipülasyonlara itibar edilmemelidir. Bütün dünyada olduğu gibi bilim insanlarına itimat edilmeli ve uyarılarına riayet edilmelidir.

Ören,16 Yaş ve üzeri bütün vatandaşlarımızı randevu almaksızın ilimizdeki bütün hastaneler, tüm aile sağlık merkezleri ve il merkezinde; Kızlar Tepesi, Güres Caddesi, Eski Sebze Hali karşısı, Mado önü, Siirt Park AVM ve Andera Parkta açılan aşı stantlarımıza bekliyoruz. Bu bilinç ve sorumlulukla hemşehrilerimizden aşı olmalarını, akabinde temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmelerini istiyor, her birine sağlık ve afiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.