Bu haber kez okundu.

“Abdurrahman Bin Avf” Hazretlerinin Cami, Türbe Restorasyonu ve Sosyal Donatıların Açılışı, Dualar Eşliğinde Yapıldı
banner229

Siirt’in Pervari ilçesine Pervari ilçesine 7 kilometre uzaklıkta Yukarıbalcılar köyü yakınında makamı bulunan ve cennetle müjdelenen on sahabeden biri olan 'Abdurrahman Bin Avf. Hazretleri'nin Cami, türbe restorasyonu ve sosyal donatıların aşılışı dualar eşliğinde gerçekleştirdi.

Açılış programına; Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Ak Parti Milletvekili Mervan Gül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, Pervari Kaymakamı Ahmet Gülderen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Kanaat önderi Bilal Kutlubay, İş İnsanı İsmail Tekağaç Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Abdullah Aksoy,  binlerce vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Şakir Pinal tarafından dua edildi. İlahiler okundu.

Programın düzenleyen kurum ve kişileri tebrik eden Vali Kızılkaya,", Cami, türbe restorasyonu ve sosyal donatılar ile çevre ve peyzaj çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, iş insanı İsmail Tekağaç’a, kanaat önderi Bilal Kutlubay’a, Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan ile külliyenin yapımında emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Kızılkaya, evliya ve ulema diyarı Siirt’in bölgede önemli bir inanç merkezine dönüşmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Program, katılımcılara yemek ikramı ile sona erdi.
Program sonunda Vali Kızılkaya, vatandaşların taleplerini dinleyerek, kendileri ile bir süre sohbet etti.







Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.