Bu haber kez okundu.

Siirtli Milli Güreşçi Evin Demirhan Yavuz Avrupa Şampiyonu Oldu
banner229

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar 50 kiloda Türkiye'yi temsil eden Evin Demirhan Yavuz, altın madalyanın sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu yayınladığı mesajlarda,Evin Demirhan Yavuz'u kutladılar.

Başkent Budapeşte'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın dördüncü gününde Evin, finalde Bulgar Miglena Georgieva Selishka ile karşı karşıya geldi. Büyüklerde ilk kez finalde mücadele eden milli güreşçi, Bulgar rakibini tuşla yenerek altın madalya kazandı.

Kariyerinde büyükler kategorisinde ilk kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşayan Evin, Türk bayrağıyla minderde şampiyonluk turu attı. Çeyrek finalde Alman Lisa Ersel'i 11-2 yenen Evin, Rumen Emilia Alina Vuc ile yaptığı yarı final karşılaşmasını 8-5 kazanmıştı. Avrupa şampiyonlarında daha önce iki kez üçüncülük kürsüsüne çıkan milli güreşçi, 2017 Dünya Güreş Şampiyonası'nda da bronz madalya almıştı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, EVİN DEMİRHAN YAVUZ’U KUTLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan güreşçileri tebrik etti. Erdoğan, "Sporcularımızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası’nda kadınlar serbest stil 50 kiloda altın madalya kazanan Evin Demirhan Yavuz, 76 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar Yiğit ile 55 kiloda bronz madalya kazanan Bediha Gün için tebrik mesajı yayımladı.

Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan millî sporcularımız Evin Demirhan Yavuz ve Yasemin Adar Yiğit ile bronz madalya kazanan Bediha Gün’ü en kalbî duygularımla tebrik ediyorum."

SİİRT TSO BAŞKAN GÜVEN KUZU,EVİN DEMİRHAN YAVUZ’U KUTLADI

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu,Avrupa Güreş Şampiyonası'nda madalya kazanan güreşçileri tebrik etti.

Kuzu yayınladığı mesajında; Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ülkemize altın madalya kazandıran hemşerimiz ve milli sporcumuz Evin Demirhan Yavuz'u tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.