Bu haber kez okundu.

Yasin Aktay, Görevi Ravza Kavakçı Kan'a  Devretti
banner229

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, görevi Siirt Milletvekili Yasin Aktay'dan devraldı.

Yasin Aktay, AK Parti'de yeni bir döneme girildiğini belirterek, görevini Ravza Kavakcı Kan'a tevdi etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 

İnsan hakları alanında atılımlara, reformlara imza attıklarını vurgulayan Aktay, Türkiye'de 15 yılık iktidarları döneminde insan hakları seviyesini çok yüksek noktalara taşıdıklarını dile getirdi.

AK Parti'nin bütün politikalarının insana ilişkin olduğunun altını çizen Aktay, "Türkiye'de hizmet kalitesini belli bir seviyeye taşıdıysak, bu insana duyduğumuz saygının bir neticesi olmuştur." dedi. 

Aktay, genel başkan yardımcılığı görevini hep hanımefendilere devrettiğini belirterek, "Bundan önce Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydım ve Fatma Betül hanıma devretmiştim. Şimdi de Ravza Hanıma devrediyorum. Demek ki ben hanımların önünü açıyorum." şeklinde konuştu. 

Kavakcı Kan'ın yüklendiği her işi başarıyla yerine getiren biri olduğunu ifade eden Aktay, "Bu görevi büyük bir huzuru kalp ile devredeceğime emin olabilirsiniz. Kendilerine başarılar diliyorum. İnsan hakları konusunda şimdiye kadar yüklendiğimiz görev sahasında ve her konuda emrinde olacağımızı söylemek istiyorum." diye konuştu. 

"Görevi, Yasin hocadan devralmak büyük bir şeref"

Ravza Kavakcı Kan ise görevi Yasin Aktay'dan almanın büyük bir şeref olduğunu dile getirdi.

İnsan hakkı denildiğinde hayat hakkının önemli olduğunu kaydeden Kavakcı Kan, darbe girişimiyle Türkiye'nin ve gelecek nesillerin hayat hakkına engel olunmak istendiğinin altını çizdi.

Suriye'de yaşanan insan hakkı ihlallerine de dikkati çeken Kavakcı Kan, Suriye'deki katliamlara hiçbir ülke ses çıkarmazken, Türkiye'nin ve AK Parti'nin "Burada katliam var, durun" demesinin çok büyük bir görev olduğunu belirtti. 

Kavakcı Kan, "Biz hem kendi topraklarımız içerisinde olan hak ihlallerine karşı mücadele edip, aynı şekilde dünyaya da bir örnek teşkil eden ve insan hakları mücadelesini sorgulayan, yeni bir tanımlama getiren bir çalışma içinde olduk. Olmaya devam edeceğiz. Bu bayrağı sizden almak benim için bir şeref. İnşallah ben de tecrübelerinizden ve tavsiyelerinizden istifade edeceğim." dedi.

Devir teslim törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam ve bazı AK Parti'li vekiller katıldı.

Milletvekili seçildikten sonra yemin töreninde kızı Ravza Kavakcı Kan'ı yalnız bırakmayan Yusuf Ziya Kavakcı, genel başkan yardımcılığı görevini devralırken de kızının yanında bulundu.

Kavakcı Kan, Aktay'a çiçek ve nazar ayetinin yazılı olduğu bir tablo takdim etti. Aktay ise Kavakcı  Kan'a çiçek ve kitaplarını hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.