Bu haber kez okundu.

DEVA Partisi Merkez İlçe Kongresi Yapıldı
banner229

Deva Partisi Siirt İl teşkilatı ilçe kongrelerine başladı. Bir süre önce kuruluşunu tamamlayan partinin Merkez ilçe 1.olağan  kongresi bir düğün salonunda gerçekleştirilirdi. Tek liste ile gidilen kongrede merkez ilçe kurucu başkanı M.Kemal Varır tekrar bu göreve getirildi.

Kalabalık bir katılımla gerçekleşen kongre de  divan oluşumunun ardından parti yöneticileri tarafından konuşmalar yapıldı.

DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı M.Kemal Varır yaptığı  konuşmada  “Deva Partisi çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı insanlarımızın huzur  ve barış içerisinde yaşayacağı bir Siirt ve bir Türkiye idealidir.  

Şehrimizin yıllardır çözülemeyen sorunlarını iyi biliyoruz. Bu sorunları diyalogla istişare ile çözecek bir ekibimiz var. Bizim siyasetimizde farklı düşüncelere yer var, ötekileştirme yok.Biz memleketimizi istişare ile yönetmeye talibiz.” Dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Umut Dayanan, ülkemizin demokrasi ve özgürlükler konusunda çok geride olduğunu ileri sürdü. Av. Dayanan  şöyle konuştu“Demokrasi ve özgürlükler alanında da ülkemizin durumu ne yazık ki dünyanın çok gerisindedir.Bu husus AİHM nin  ülkemiz aleyhine verdiği ihlal kararlarından çok net bir şekilde anlaşılmaktadır.

Kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ifade özgürlüğü ve basın hürriyeti başta olmak üzere bir  çok  konuda uygulama yaşanan sıkıntılar ve dünyanın çok gerisinde izlenilen politikalar vatandaşlarımızın eleştiri hakkını kullanırken başıma ne gelir düşüncesi  susmaya mahkum edilmesi gibi  düşüncelerin var olması bile  altında ülkemizde artık bir şeyler çok net bir şekilde  değişmesi gerektiğine olan inancı perçinlemektedir.” Kongrede konuşmaların ardından seçimlere gidildi.

Kongre de M.  Kemal Varır Başkanlığındaki liste göreve getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.