Bu haber kez okundu.

Yrd. Doc. Dr. Mustafa Nevzat Firidin,Bel Fıtığında PRP Tedavisi Hakkında Bilgi Verdi
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doc. Dr. Mustafa Nevzat Firidin,PRP (Plateletten zengin plazma-platelet rich plasma ) kişinin kendisinden alinan tam kanın santrifüj edilmesi ile elde edilen ve tam kandan daha yüksek konsantrasyonlarda platelet içeren plazma komponentidir.

Hastanin kani alindiktan sonra tek kullanimlik PRP hazırlama kitine yerleştirilir, daha sonra santrüfüj edilir ve uygulanacak PRP hazir hale getirilir.

Elde edilen PRP SIVIsinin içerisinde yoğun bir şekilde bulunan büyüme faktörleri, sitokinler ve diğer biyoaktif faktörler uygulanan bölgede iyileşmeyi başlatir ve düzenler.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doc. Dr. Mustafa Nevzat Firidin,PRP SIVISI hasta olan bölgeye enjekte edildiğinde bu bölgeyitamir eder, doku iyileşmesini uyarır, mevcut dokulari büyütür ve bu dokudaki intervertebral disk dediğimiz disk herniasyonlarından (bel fitiklarindan) sorumlu olan yapilar kan damarlarından yoksundur ve beslenmeleri kikirdak son plaklardan difüzyon yoluyla olur.
Sinırli vasküler yapisindan dolayi intervertebral disklerin zayıf bir iyileşme potansiyeli vardır. Trombosit (platelet) açisindan zengin plazmanin (PRP), intradiskal enjeksiyonunun ardindaki mantik, hasar bölgesinde düşük konsantrasyonlarda bulunan büyüme faktörlerinin doğrudan hasar bölgesine verilmesidir.
Dolaşımdaki büyüme faktörleri (örneğin, trombosit kaynakli büyüme faktörü, insülin benzeri büyüme faktörü ve vazoendotelyal büyüme faktörü) ve sitokinler, doğal iyileşmeyi teşvik etmek için aracilar olarak hareket ederler.
PRP enjeksiyonu yapilan insan intervertebral disk örneklerinin analizi sonucunda, hücre büyüme ve farklilaşmasinin yani sira regüle tip Il kollajen ve proteoglikan sentezinin arttığı tespit edilmiştir. Ayrica PRP uygulamsinin disk çevresinde oluşmuş fissürlerin (yırtıklarin] kapanmasini katalize ettiği gözlenmiştir.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doc. Dr. Mustafa Nevzat Firidin, Kök hücreleri uyararak dokuların gençleşmesini sağlar. Rejeneratif tedavilerden biri olan PRP ile amaçlanan vücudun tamir mekanizmalarini harekete geçirmektir. PRP, dokularin hücre proliferasyonunda, kollajen sentezinde ve vaskularizasyonda artişa yol açarak tedavi edici etki gösterir.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doc. Dr. Mustafa Nevzat Firidin, Lomber disk herniasyonu tedavisi için uygulanan PRP enjeksiyonlarinin, hastalarin tedavisinde yüksek oranda başarıli olduğu gösterilmiştir.
PRP tedavisi tecrübeli bir hekim ile uygulandığında basit bir prosedürdür ve oldukça güvenlidir. Kişinin kendi kanından alinarak hazırlanması enjeksiyonun neden olabileceği allerjik reaksiyonlari çok aza indirmektedir.

Disk herniasyonlarinin neden olduğu ağriyı etkili bir şekilde ortadan kaldirır ve hasarlanmış disk bölgesinde iyileşme süreçlerini başlatır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.