Bu haber kez okundu.

Yrd. Doç. Dr. Hakan Ulusoy, Piezo Yöntemi İle Rinoplasti (Burun Estetiği) Ameliyatlarına Başlıyor
banner229

Özel Siirt Hayat Hastanesi Doktora Öğretim Üyesi Yrd. Doçent. Dr. Hakan Ulusoy, Pazartesiden itibaren burun estetiği ameliyatlarını Piezo yöntemi ile yapacak.

Burun estetiği genellikle şekil bozukluğuna bağlı olarak yapılan bir işlem olarak bilinse de nefes darlığı yaratan burun kemiğinde eğrilik, travma gibi durumlarda burnun şeklinin düzeltilmesi için de yapılan bir estetik türüdür.

Burun estetiği ameliyatlarında burun kemiğinin kırılması ya da tıraşlanması amacıyla kullanılan geleneksel yöntemler dışında son yıllarda popülaritesi giderek artan piezo yöntemi de Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinde sıklıkla uygulanmaktadır.

Piezo yönteminde kırıcı ve kesici aletlerin yerine diğer dokulara zarar vermeden sadece kemiğe şekil veren ultrasonik ses dalgaları kullanılmaktadır. Bu sayede ameliyat sonrası ağrı ve şişlik şikayetleri de en aza inmektedir.

Piezo yöntemi ile rinoplasti hakkında bilinmesi gerekenler

•   Piezo yöntemi ile burun estetiğinde kırıcı aletler kullanılmadan ultrasonik ses frekansları ile kemik doku kesilir ve kemik etrafında bulunan damarlara, sinirlere ve yumuşak dokuya zarar verilmez.

•    Kemik doku milimetrik hesaplamalarla kesildiği için operasyon sonrası memnuniyet oranı daha yüksektir. •    Burun şeklinin ve fonksiyonunun bozulduğu her türlü durumda rahatlıkla uygulanan bir metottur. Sadece estetik amacıyla değil travma veya kaza sonrası burunda oluşan şekil bozukluğunun düzeltilmesi amacıyla da kullanılır.

•    Burun ameliyatları ayrıntılı inceleme, tecrübe ve uzmanlık gerektiren ameliyatlardır. Bu yüzden bu konuda deneyimli ve uzman hekimlere başvurulması gereklidir. •    Piezo yöntemi ile rinoplasti operasyonu sırasında burunda yapılan minimal kesi sonrası şekil bozukluğuna sebep olan kemik ortaya çıkarılarak ses dalgaları yardımıyla kesilir ve fazla parçalar çıkarılır.

•    Operasyon sonrasında hastalar genellikle aynı gün içinde taburcu edilirler.

•    Herhangi bir kırma işlemi uygulanmadığı için çok ince derisi olan hastalar dışında morluk ve şişlik şikayeti genellikle görülmez. Ameliyat sonrasında ağrı nadir görülür ve hafiftir.

•    Ödemin tamamen kaybolması sonucu operasyon sonrası üçüncü gün, günlük hayata dönüş mümkündür.

•    Her operasyonda olduğu gibi burun estetiği operasyonlarında da ameliyatı gerçekleştiren hekim ile irtibat hâlinde olmak önemlidir. Bu yüzden kontroller mutlaka zamanında yaptırılmalıdır. Piezo yöntemi ile rinoplastinin avantajları nelerdir?

•    Özellikle yüz bölgesinde yapıldığı için burun estetiği operasyonlarında kıkırdağın, kemiğin ve yumuşak dokunun zarar görmemesi önemlidir. Piezo yöntemi kullanılarak yapılan operasyonlarda teknolojinin yardımıyla kemik çevresindeki dokular korunurken sadece burun kemiği üzerinde şekillendirme yapılır ve geleneksel rinoplasti ameliyatlarına göre daha kesin sonuç elde edilir.

•    Milimetrik hesaplamalar yapılarak uygulandığı için geleneksel yönteme göre daha güvenlidir.

•    Diğer burun estetiği ameliyatlarında kullanılan keski ve diğer kırıcı aletler yerine kemik üzerinde daha düzgün bir kesim yapan ultrasonik ses frekansı sayesinde burna daha düzgün şekil verilmesini sağlar.

•    Piezo yöntemi ile yapılan burun şekillendirilmesinde operasyon sırasında oluşan kanama daha azdır. Ayrıca burun kemiğinin kırılmasına gerek duyulmadığı için operasyon sonrası yüzde şişme veya morarma görülmesi daha nadirdir.

•    Operasyon sonrası ağrı genellikle yok denecek kadar azdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.