Bu haber kez okundu.

Kadın Doğum Dr.İsmet Güler'den Miyom Belirtileri, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
banner229

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.İsmet Güler Histerektomi miyom ameliyatları ile vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor.

Dr. Güler, Miyom tedavisi için ameliyat olmak zorunda mıyım sorusu miyomu olan her kadının aklında bir soru işaretidir. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki her miyom ameliyat gerektirmez. Gerekli hastalarda kapalı miyom ameliyatı (laparoskopi) veya açık miyom ameliyatı (laparotomi) ile miyomlar çıkarılabilirler.

Hangi miyoma müdahale edilip edilmemesi gerektiği hastalığın boyutuna ve hastalığın kişinin hayatını ne denli etkileyip etkilemediğine bağlı olduğunu söyledi.

Özel Siirt İbni Sina Hastanesinin başarılı Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.İsmet Güler miyom ameliyaları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Miyom Nedir?

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.İsmet Güler, Miyom, 35 yaş üstü kadınlarda sıkça görülen bir problemdir. Miyomlar, rahimin kas tabakasından gelişen iyi huylu tümörler olarak tanımlanabilir. Miyomların oluşum nedenleri tam anlamıyla bilinmemekle beraber kadınlık hormonlarının miyomların büyümesine neden olabileceği bilinmektedir.

Miyomlar her yaş grubundaki kadınlarda görülebilmekle beraber genellikle 35 yaş üstündeki kadınlarda daha sıkça rastlanılmaktadır. Menopoz dönemindeki kadınlarda ise çok daha az rastlanır. Miyomlar rahimin farklı yerlerinde, farklı boyutlarda ve çok farklı sayılarda olabilirler. Bu nedenle her kadının ayrı değerlendirilmesi gerekir. Miyomlar belirti verebildikleri gibi bazen de hiç belirti vermezler ve kişi miyomu olduğunun farkında olmayabilir.

MİYOM AMELİYATI GEREKTİREN DURUMLAR NELERDİR?

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.İsmet Güler, Miyom ameliyatı gerektiren durumlara örnek olarak şunlar verilebilir:Miyomlar sebebiyle ağrılı adet kanaması deneyimleniyorsa. Miyom belirtileri bireyin gündelik yaşamını etkilemeye başlamışsa. Miyomun boyutu büyükse. Miyomun büyüme hızı fazlaysa. Gebe kalmada güçlük gibi sorunlar gözlemleniyorsa. Miyom ameliyatı gerektiren durumlar bu şekilde özetlenebilir.

MİYOM AMELİYATINDA KULLANILAN CERRAHİ TEKNİKLER NELERDİR?

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.İsmet Güler Miyom ameliyatı şu gibi cerrahi tekniklere yapılabilmektedir: Açık miyom ameliyatı veya bir diğer ismiyle abdominal myomektomi. Kapalı miyom ameliyatı yani laparoskopik miyomektomi. Histeroskopik miyomektomi yani histeroskopi miyom ameliyatı. Histerektomi veya halk arasında bilinen ismiyle rahim aldırma ameliyatı.

HİSTEREKTOMİ NEDİR? RAHİM ALMA AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Özel Siirt İbni Sina Hastanesi Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.İsmet Güler Histerektomi, rahim alma ameliyatı veya rahim aldırma ameliyatı olarak da bilinen cerrahi uygulamadır. Eğer miyomlar kötü huylu olma riski taşıyorsa veya birey ileride hamile kalmayı planlamıyorsa ve rahimini aldırma isteği varsa histerektomi ameliyatıyla miyomlardan tamamen kurtulası mümkündür.

Vajina yoluyla veya karına atılan kesiler yoluyla gerçekleşebilen bu uygulama sayesinde rahim tamamen alınır. Böylece aşırı kanama, şiddetli ağrı ve benzer belirtiler hızla ortadan kaybolur. Histerektomi ameliyatı olan kişilerde miyom oluşumu tekrarlamaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.