Bu haber kez okundu.

Ameliyata Gerek Kalmadan İlk Defa Erken Evre Kolon Kanseri Tedavi Edildi
banner229

Siirt’te yaşayan H.H (45) adlı hasta, 30’ar dakikalık 2 seansla ameliyata gerek kalmadan başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa Zanyar AKKUZU, yaptığı açıklamada, Hastanemiz polikliniğe karın ağrısı şikâyeti ile gelen kadın hastanın muayene ve tetkiklerini yapıp kolonoskopi eşliğinde 30’ar dakikalık 2 seansla ameliyata gerek kalmadan başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

Uz. Dr. AKKUZU, 6-7 cm çaplı dev saplı polipid kitlesi mevcut olan H.H (45) adlı hastanın 2 seansta 30 dakika süren bir operasyonla ameliyata gerek kalmadan, hastanın barsakları dışarı çıkarılmadan endoskopik mukozal rezeksiyon tekniği ile çıkarıldı. Hastanemiz envanterine dahil olan yeni koter cihazı ve yeni tekniklerle ilk defa erken evre kolon kanseri tedavi edildi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Mustafa Zanyar AKKUZU tarafından başarılı bir şekilde endoskopik mukozal rezeksiyon işlemi yapılan hasta, işlem sonrası taburcu edilerek sağlığına kavuştu. H.H (45) adlı hasta yapılan işlem sonrası böyle bir hizmetin Siirt’te verilmiş olmasından dolayı başta hekimler olmak üzere tüm idarecilere teşekkür etti.

ERKEN TANI HAYAT KURTARIR

 Kolon yani kalın bağırsak kanseri en sık görülen üçüncü kanserdir ve hem erkek hem de kadınlar arasında kansere bağlı ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada gelmektedir. Ancak erken evrelerinde tanı konulup tedaviye başlandığında tedavisi en olanaklı kanserler arasındadır.

Erken evrede tanı konulup tedaviye alınmış olanlar arasında beş yıllık sağ kalım oranı %90’dır. Bazı olgularda düzenli tarama, alınması olası prekanseröz oluşumların ortaya çıkarılmasını sağlamakta ve böylelikle de daha baştan kanser oluşumu önlenmektedir. 40 yaşından sonra kanser taraması için endoskopi ve kolonoskopi önerilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.