Bu haber kez okundu.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Gazetecilerle Buluştu
banner229

Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Siirt'te görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Siirt Millet Bahçesi'nde düzenlenen toplantıda Vali Kızılkaya, şehirdeki sağlık durumu ve salgınla ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Kızılkaya'nın verdiği bilgilere göre, Siirt'teki hastane doluluk oranı yüzde 60 seviyelerinde bulunuyor.

Yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 70 civarında. Ancak Vali, şu anda herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ve hastane sisteminin talepleri karşılayacak kapasitede olduğunu vurguladı.

Toplantıda alınan önlemlere de değinen Vali Kızılkaya, acil serviste görev yapan doktor sayısının artırılması için hastane başhekimi ve yönetimi ile görüşmelerin yapıldığını belirtti.

Bu kapsamda acil serviste görev alan doktor sayısının 10'dan 20'ye çıkarılması önerisiyle ilgili çalışmaların başlatıldığı ifade edildi.

Öğrencilerin sömestr tatiline gireceği dönemde Vali, vatandaşlardan özellikle duyarlı olmalarını istedi. Salgın sürecinde hastalık belirtileri gösteren bireylerin toplu alanlara girmemeleri ve gerekirse sağlık önlemleri almaları çağrısında bulunan Vali Kızılkaya, öğrencilere karnelerini aldıktan sonra dinlenmeleri için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Vali, sağlık çalışanlarının özverili çabaları sayesinde hastane sisteminin sorunsuz bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, vatandaşların sağlık kurallarına uymalarının önemine değindi.

Toplantı sonunda Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, gazeteciler adına Ahmet Arıtürk'e çiçek takdim etti.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.