Bu haber kez okundu.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hacıbektaşoğlu, Önümüzdeki 3 Yılda Yapılacak Projeleri Tanıttı!
banner229

Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç ile birlikte, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Siirt Belediyesi Proje Tanıtım toplantısında bir araya gelerek, yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu,ilimize gelecek her para vatandaşlarımızın hizmeti ve huzuru için harcanacağını belirterek,2021 yılının Siirt için hizmet ve atılım yılı olacağını söyledi.
Vali/Belediye Başkan V. Osman Hacıbektaşoğlu,”Değişen,Gelişen,Dönüşen,Siirt’ sloganıyla kesinleşen projeleri tek tek açıkladı.

Vali Hacıbektaşoğlu,Kentsel Dönüşüm Pprojesi üzerinde hassasiyetle durdu. Bu proje ile Şehrin eski kesiminin etap-etap değişime uğrayacağını belirten Vali öncelikle Karakol ve İnönü Mahallesi ile Ulu Cami çevresinde başlatılacak kentsel dönüşümün, etap-etap Şehrin bütün eski kesimini kapsayacağının altını çizdi. Vali, bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının tam desteğini aldıklarını söyleyerek teşekkür etti.

Kentesel Dönüşümün 5 etaptan oluşacağını belirten Vali Hacıbektaşoğlu,1. Etabın İnönü Mahallesi ve Karakol mahallesinde 32.000 M2 alanda başlayacağını,2. Etabın Sakarya ve İnönü Mahallesinde 18.499 M2, 3. Etap Ülkü Mahallesinde 8.408 M2, 4. Etap Ülkü ve Mahallesinde 36.896 M2 ve 5. Etabın İnönü Mahallesi 8.500 M2 alan olmak üzere toplam 104.303 M2 alanda uygulanacağını söyledi.

-Atık Su Arıtma Tesisi Enerji Üretimi

- Hesko – Hizan Suları ve Arıtma Tesisi

-Yeni Sebze Hali Projesi

- Galericiler ve Kargocular Sitesi

-3 Ayrı Yerde Semt Pazarları (Bahçelievler,Kooperatif ve Yeni Mahalle)

-Yeni İlçe Otogarı (Yeni Otogar Yanı)

-Nikah Salonu-Düğün Salonu- Otopark (Eski İlçe Otogar Yeri)

-Yöresel Ürünler Tanıtım ve Satış Merkezi

-İtfaiye Binası Bu Yıl Sonunda Tamamlanacak

-Mezbahane Binası Bu Yıl Sonunda Tamamlanacak

-Siirt Millet Kıraathanesi

-Güres Caddesi Yenileme Çalışması ( Orta Refujlardaki Cafe ve Bufeler Yıkılacak Yerine Peyzaj Projesi Uygulanacak)

-15 Temmuz Demokrasi Meydanı Büyütülecek

-Millet Bahçesi Projesi

-Trafik Eğitim Parkı

-Lastik Parkı

- Fidanlık Parkı

-Spor Parkı

-Engelsiz Yaşam Parkı

- Her Mahalleye Spor Sahası

-500 Bin Fidan Dikimi

-Kızlar Tepesi Hizmete Açılacak

-Kadınlar Yüzme Havuzunda 391 Kursiyerle Hizmet Veriyor

-Okçuluk Eğitim Merkezi

-Asfalt ve Parke Taşı Çalışmaları

OSMAN ÖREN VE EKREM OLGAÇ’TAN PROJELERE TAM DESTEK

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun, belediyenin projelerini tanıtmak için yaptığı sunumdan sonra söz alan AK Parti Milletvekili Osman Ören ile AK Parti İl Başkanı Av. Ekrem Olgaç Valilik, Belediye ve ilgili kurumların çalışmalarına destek için Bakanlıklar nezdinde her türlü çalışmayı yürüteceklerini, Şehrimizi ve tümüyle İlimizi bir cazibe merkezine dönüştürmek için gerekli her türlü desteği vereceğini belirttiler.

Daha bir çok hizmetlerin de projelendirildiği Belediye çalışmalarının gerçekleşmeleri konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini temenni ediyor, projelerin kağıt üzerinde kalmamasını Şehrimiz ve İlimiz halkı adına temenni ederken, Gazete olarak biz de bu konuda üzerimize düşen her desteği vereceğimizi açıklamaktan mutluluk duyuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.