Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Kutlama Mesajı
banner229

Vali/Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu , '10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Hacıbektaşoğlu Mesajında ; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 74 yıl önce 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile "10 Aralık" günü, Dünya İnsan Hakları günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti; tüm insanların doğuştan ve eşit bir şekilde sahip oldukları hak ve özgürlükleri teminat altına alan beyannameye ilk imza atan devletlerden biri olmuştur.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde belirtilen tüm hak ve özgürlükler, Anayasamızın temel ilkeleri arasında yer aldığından Devletimiz tarafından korunmaya devam edilecektir.
Ülkemiz, hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesine yönelik uluslararası çalışmalarda her zaman öncü ülke olmuştur.
Uluslararası insan hakları standartlarının herkes için geçerli kılınmasının önünde duran engellerin ortadan kaldırılmasına dair çabalarda ülkemiz lider, güvenilir ve örnek bir uygulayıcı olmayı sürdürecektir.
Siirt Valiliği olarak, insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusuna büyük önem vermekteyiz. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.
İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusunda devletimize, sivil toplum kuruluşlarına ve bireylere önemli sorumluluklar düşmektedir.
Bu çerçevede devlet ve millet olarak, insan hak ve özgürlüklerini benimseyerek, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görmek ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma kararlılığındayız.
Bu duygularla, tüm dünyada insanın yaratılıştan gelen haklarını kullanarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi umuduyla ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, aziz Milletimize ve tüm insanlığa barış, adalet ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”              

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.