Bu haber kez okundu.

Vali Eşi Nurten Kızılkaya’dan Hayvan Hastanesine Ziyaret
banner229

Siirt Valsi Dr. Kemal Kızılkaya’nın eşi Nurten Kızılkaya, Güneydoğunun en kapsamlı ve teknoloji ile donatılmış olan Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanemizi ziyaret etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitede düzenlenen panele teşrif eden Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın eşi Nurten Kızılkaya Hanımefendi, panelin ardından Güneydoğunun en kapsamlı ve teknoloji ile donatılmış olan Siirt Üniversitesi Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanemizi ziyaret etti.

Ziyarete, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve eşi Dilek Şındak ile birlikte hastane üst yönetimi de eşlik etti.

Nurten Kızılkaya, 8 bin 300 metrekare kapalı alana sahip olan ve acil, pet, egzotik hayvan, at, ruminant, pet enfeksiyon ve büyük hayvan enfeksiyon olmak üzere 7 adet poliklinikten oluşan Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanesini gezerek candostların tedavi alanlarını yakından inceleme fırsatı buldu.  Ayrıca radyoloji ünitesi, merkezi laboratuvar, mikrobiyoloji laboratuvarı, nekropsi ünitesi ve eğitim öğretim amfilerini de gezerek; cerrahi, iç hastalıkları, doğum ve jinekoloji, dölerme ve suni tohumlama kliniklerimizi inceledi. Muayene salonu, ameliyathane ve hospitalizasyon ünitelerini inceledi. 

Nurten Kızılkaya, tarım ve hayvancılık alanında ihtisaslaşan Siirt Üniversitesi bünyesinde, geçimini genel olarak bu alanlardan sağlayan Siirt ve Güneydoğu için Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin çok önemli bir değer olduğunu belirtti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.