Bu haber kez okundu.

Umut Kervanı'ndan Öğrencilere Kırtasiye Yardımı
banner229

Yeni eğitim öğretim yılında ihtiyaç sahibi öğrencileri yalnız bırakmayan Siirt Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Siirt’te yardım çalışmalarına aralıksız devam eden Umut Kervanı, yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyacını karşılamak adına yüzlerce öğrenciye "Kırtasiye Seti" yardımında bulundu.

Kayıtlı olan aileleri tek tek arayarak dernek binasına çağıran dernek yetkilileri, içinde çanta, kitap, kalem, silgi ve öğrenciye lazım olan malzemelerin bulunduğu paketi ihtiyaç sahiplerine teslim ediyor.

ÇOCUKLAR OKULA GİDER GİTMEZ KOCAMAN BİR LİSTEYLE KARŞILAŞTILAR

Mağdur ve ihtiyaç sahibi onlarca çocuğa kırtasiye yardımında bulunduklarını belirten Siirt Umut Kervanı yardım gönüllüsü Esma Tokdemir, destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Kırtasiye malzemelerini hayırsever esnaf ve vatandaşların katkılarıyla temin ettiklerini belirten Yardım Gönüllüsü Tokdemir, “Biliyorsunuz okullarımız açıldı ve çocuklarımız bu hafta itibarı ile okulla gitmeye başladılar. Okula gider gitmez kırtasiye malzemelerinden oluşan kocaman bir listeyle karşılaştılar. Veliler bu listelerin çok fazla kabarık olduğundan ve bu malzemeleri almakta zorluk çekeceklerini dile getirdiler. Siirt Umut Kervanı olarak esnaf ve gönüllülerimizden nakdi yardım topladık, öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri aldık.” bilgisini paylaştı.

VELİLER ÇOCUKLARININ EĞİTİM İHTİYAÇLARINI KARŞILAMADIKLARINI SÖYLÜYOR

Öğrenciler için hazırladıkları malzemelerin içerisinde defter, kalem ve ihtiyaç duyabilecekleri her şeyin bulunduğunu İfade eden Tokdemir, “Bize destek olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun bu tür yardım kampanyaların devamı için kardeşlerimizden destek bekliyoruz.  Velilerimizi de hazırladığımız kırtasiye malzemelerini teslim etmek için derneğimize çağırdık ve onlarla bir araya geldik, dertlerini dinledik, kendilerinden okul formalarının istendiğini ve çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını dile getirdiler. Onlara bir nebze olsun katkıda bulunup yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizi de çok sevindiriyor.” dedi.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.