Bu haber kez okundu.

Umreye Gidemeyen Vatandaşlar Paralarını Almaya Başladı
banner229

Diyanet İşleri Başkanlığı,tüm dünyada görülen koronavirüsten (Kovid-19) korunmak yayılımı önlemek ve gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili  27 Şubat tarihi ile Umre turlarını iptal etmişti.

Suudi Arabistan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önüne geçilmesine yönelik umre ziyaretlerini askıya almasının ardından, Mart ayında özel şirketlerle Umreye gidecek vatandaşların paraları ödenmeye başladı.

Turizm acentesi yetkilisi Hakan Honaz, Diyanet İşleri Başkanlığının,Suudi Arabistan’ın koronavirüsü salgını kararı nedeniyle kendi şirketleri ile beraber Mart ayında Umre kaydı için bize başvuran 168 kişinin  paralarını kendilerine iade etmeye başladıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının ve Suudi Arabistan'ın aldığı karar nedeniyle ikinci bir emre kadar umre kayıtlarını durdurduk. Oradan gelen habere göre kayıtlarımızı tekrar açacağız.

Mart ayı Umre kaydı için bize başvuran 168 kişinin paralarını ödediklerini,'Ben açıldığı zaman gitmek istiyorum' diyen vatandaşları Suudi Arabistan kapılarını açtığında götüreceğiz, inşallah.

Siirt İl Müftülüğü ile Mart ayında Umreye gidemeyen vatandaşların paraları ise İban numaralarına aktarıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.