Bu haber kez okundu.

TUİK; Ölüm İstatistiklerini 24 Haziran’da Açıklayacak
banner229

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2009 yılından itibaren Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) veri tabanında yer alan ölüm verisi ile Sağlık Bakanlığı, Ölüm Bildirim Sistemi'nden elde edilen ölüm nedeni verisini kullanarak Türkiye geneli için ölüm istatistiklerini yayımlamaktadır.

TUİK’e yaptığım başvuru sonrasında TUİK Merkezi’nden gelen resmi cevapta ölüm istatistiklerinin 24 Haziran’da yayınlanacağı belirtildi.

24 Haziran’da yayınlanacak istatistikler sonucunda 2020 yılındaki hem ülke geneli hem de il il bebek ölüm hızı ve sayıları, kaba ölüm hızı, beş yaş altı ölüm hızı, Covid-19 ve diğer hastalıklardan kaynaklı ölüm sayıları ve diğer tüm istatistikler yayınlanacak. 

2019 yılında ülkemizdeki ölüm sayısı 435.941 idi. Covid-19 pandemisinin hem ülkemizi hem de tüm dünyayı sarstığı 2020 yılındaki ülkemizdeki toplam ölüm sayısı ise hepimiz için büyük bir merak konusu. Bu sebeple TUİK tarafından 24 Haziran’da açıklanacak istatistikler büyük bir önem arz etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dr. Özgür AYDIN
Siirt Aile Hekimleri Derneği

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.