Bu haber kez okundu.

Ticari Araçlar İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Yarın Başlıyor
banner229

25 Kasım'da İstanbul'da hava şartları sebebiyle başlayan kış lastiği uygulaması Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi Siirt'te de 1 Aralık'ta başlıyor.

Uygulamanın başlamasıyla birlikte kış lastiği takmayan ticari araç sürücülerini ise cezai işlem bekliyor. Ayrıca ceza ücretinin zamlanması da bekleniyor. Kış lastiği taktırmayanlara ceza yazılacak!

1 Aralık Cuma günü ile birlikte Türkiye genelinde tüm ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Uygulamanın başlamasıyla birlikte uyarıları dikkate almayıp lastiklerini uygun hale getirmeyenlere 2 bin 568 TL ceza kesilecek. Ceza ücreti yeni yılda zamlanacak.

5 Yıl uyarısına dikkat!

Uzmanlar tarafından, sadece kar yağışında değil diğer zamanlarda da kış lastiği kullanılması tavsiyesinde bulunuluyor. İkinci el lastik kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bir lastiğin en fazla 5 yıl kullanılması gerektiğinin altını çizdiler. Kış lastiği uygulaması ne zaman sona erecek?

1 Aralık 2023'te başlayacak olan kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2024 tarihinde sona erecek. Zorunlu kış lastiği kullanımı tüm ticari araçları kapsıyor. Özel otomobiller ise yasal zorunluluk bulunmasa da uzmanlar kış lastiği kullanılmasını öneriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.