Bu haber kez okundu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Kırsal Kalkınma Yatırımları Kapsamında Desteklenen İşletmeleri Ziyaret Etti
banner229

Siirt Tarım ve Orman İl Müdür Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı Sabri Tan, Şube Müdürü Mustafa Yılman ve teknik elemanlar Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kırsal kalkınma yatırımları kapsamında desteklenen ve üretim yapan işletmeleri ziyaret ettiler.

Bu kapsamda ilk olarak Kurtalan İlçemizde % 50 hibe desteği ile kurulan lisanslı depoculuk faaliyeti yapılacak olan yıllık 20 bin ton kapasiteli silolar incelendi. İşletme sahibi Müslüm Saluvan tarafından işletme konusunda teknik bilgi verildi.

Saluvan Ltd. Şti’ne ait tesis faaliyete geçtiği ilk yılda % 100 yakın kapasite ile çalışmaya başladığı memnuniyetle müşahede edildi.

Türkiye'nin en büyük zincir mağazalarına Siirt’ten bal satışı yapan Efe Arıcılık Bal Üretim tesisleri ziyaret edilerek işletme sahibi Faik Efe'den konu ile ilgili bilgi alan Demirhan ve beraberindekiler, işletmede incelemelerde bulundular.

Tarım ve Orman İl Müdür Ergün Demirhan ve beraberindekiler daha sonra, Siirt’in marka değeri bulunan en eski işletmelerinden biri olan Aparı Helva ve Tahin Fabrikası ziyaret edilerek işletme sahibi Fatih Aparı’dan helva ve tahin üretimi, işletmenin bölgedeki pazar payı ve sektör konusunda bilgi aldılar.

Ziyaretlerde ilimizde gıda ve tarımsal alanda faaliyet gösteren işletmelerin modernizasyonu, kapasite artırımı ve pazar konuları görüşülmüş, fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretler sırasında İl Müdürü Ergün Demirhan; ‘’ilimizde tarımsal üretimin arttırılması ile birlikte gıda ve tarımsal alanda faaliyet gösteren işletmelerimizin gerek sayı ve gerekse de kapasite olarak büyümelerini istediklerini, Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında ilimizde faaliyet gösteren işletmelerimizin en üst düzeyde faydalanması konusunda Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün tüm imkanları ile işletmelerimizin yanında ve hizmetlerinde olduklarını’’ söyledi.

Gıda ve tarımsal alanda faaliyet gösteren işletmeler ziyaret edilmeye devam edileceği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.