Bu haber kez okundu.

Tarihçi Yazar Süreyya Hoca, Kitap Fuarında Duygulu Anlar Yaşadı
banner229

Bu yıl 7. düzenlenen Siirt Kitap Fuarında İslam tarihçisi ve yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, gençlerle söyleşi ve imza gününde bir araya geldi 
Siirt 7. Kitap Fuarı'na katılmak üzere kente gelen Siirtli hemşehrimiz Yazar Sırma, Siirt Park AVM’de düzenlenen söyleşide, “Müslümanlar Neden Bu Halde" konu başlığı ile okurlarına önemli bilgiler aktardı. 
Yaşamı ve eserleri hakkında bilgi veren Sırma, kendi kaleme aldığı “Halname” adlı şiirini okurken duygulu anlar yaşadı.
Gençlere kitap okumayı tavsiye eden Sırma, bunun insanların ufkunu açtığını, dünyaya bakışını değiştirdiğini söyledi.
Sırma konuşmasına şöyle devam etti:
"Tarihimizi, kültürümüzü iyi öğrenmemiz gerekiyor, bu kadim coğrafyada empelyalist güçler İslam medeniyetine karşı ellerinden gelen her türlü kötülüğü yaptılar, yapmaya devam ediyorlar, işte bu karanlık güçlere karşı uyanık olmamız, çok okumamız gerekiyor.”
İslam tarihi alanında 35 kitabı bulunan ve yüzlerce makalesi yayınlanan Sırma, Sırma, daha sonra Beyan yayınlarında kitaplarını imzaladı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.