Bu haber kez okundu.

Şirvanlılar İstanbul’da Kahvaltıda Buluştu
banner229

Şirvan Dernekler Federasyonu ve Şirvan Derneğinin ortaklaşa düzenlediği kahvaltı programına İstanbul’un hemen tüm ilçelerinde yaşayan Şirvanlıların yoğun bir ilgi gösterdiği gözlendi.

Kahvaltı programından sonra Şirvan Dernekler Federasyonu Başkanı İş İnsanı Cabbar Barış ve Şirvan Dernek Başkanı İşi İnsanı İdris Ayık ayrı ayrı selamlama konuşmaları yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Cabbar Barış; İstanbul’da 2022 resmi verilerine göre300 000 Siirtli hemşerimizin olduğunu, kütüğünü İstanbul’a aldıran hemşerilerimiz ile bu sayının 400 000-450 000 civarında olduğunu tahmin ettikleri söyledi.

Barış; Şirvanlı nüfusunun Avrupa Yakasında Şişli, Dikilitaş, Kağıthane, Gaziosmanpaşa ve Esenyurt’ta Anadolu yakasında ise Samandıra, Kartal, Üsküdar, Sancaktepe, Sultanbeyli’de yoğun olduğunu ifade etti.

İdris Ayık; önceki dönem görev yapan Şirvan Dernek Başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ederek Sivil Toplum Kuruluşlarının demokrasilerdeki önemine işaret ederek Şirvan Dernekler Federasyonu ve Şirvan Derneği Yönetimi olarak hemşerilerimizi bir araya getirmek için inşallah bu toplantıların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyleyerekkatılan dernek temsilcilerine teşekkür etti.

Davetliler arasında bulunan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde görev yapan Şirvan Ormanlı köyünden Doç. Dr. Nurettin Akçakale’de söz alarak kahvaltı vesilesi ile bu toplantıyı tertip eden Şirvan Dernekler Federasyonu ve Şirvan Derneği yetkililere ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederek Şirvan’ın 57 köyünün bulunduğu ve bu köylerin 24 tanesinin İstanbul’da köy derneğinin olduğunu ifade etti.

Kahvaltıda; Şirvan Derneğinden ve Şirvan’a bağlı köy derneklerinin başkan ve temsilcilerinin yanı sıra Siirt Vakfı 2. Başkanı Nezir Erten, Faik Eres ve Selahattin Öztelik, Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu Başkanı Abdulhakim Daş, Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Dernek Başkanı Ahmet Işıkdağ, Sultanbeyli Belediyesi Meclis Üyesi M. Emin Ensari, Ağrı Derneğinden Cemil Orhan katılım sağladılar.

Kahvaltıya; İstanbul’da dernekleşen Şirvan’a bağlıCevizlik, Yolkaya, Belençay, Tatlıpayam, Adıgüzel, Yedikapı, Yolbaşı, Yayladağı, Doğruca, Özpınar köy derneklerinin Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Programa; Selim Ant, İhsan Melekoğu, Emin Aslan, Sultangazi Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Yürek,  Sebahattin Küpşi, Mehmet Aksu, Mehmet Şirin Saka, İlyas Ayyıldız, Muhsin Selber, Zeki Kargı, Ahmet Sevci, Mehmet Bakan, Nezir Uysal, Selahattin Silgu, Hacı Art, Şefik Kuluk, Ramazan Köni, Ömer Kenben, Mehmet Arif Öne, Muhittin Eres, İdris Tekin, Ali Cengiz, Bahri Kamat, Seyfettin Matlet, İsmet Kısku, Yılmaz Yıldız, İsmail Yıldız, Selahattin Yürek, İshak Selber, Naif Gumla, Aydın Aslan, Şükrü Sanakul, Bahattin Karavaş, Sait Atga, Nurettin Silgu, Beşir Sürmeli, Mehmet Seyrelive Nurettin Sözeri’nin de aralarında bulunduğu 100 civarında Şirvanlı katıldı.

Toplantıdan sonra uzun süredir birbirini göremeyen Şirvanlılar hasret gidererek hatıra fotoğrafları çektirerek vedalaştı.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Yaşar 1 yıl önce

Birlik ve beraberliğiniz daim olsun inşAllah.